Jeśli utworzę formułę z wartościami liczbowymi 1 i 2 w wyniku, wynik wynosi 1 lub 2 w zależności od testu. ale to nie jest 1 lub 2, ale tekst, który chcę wyświetlić
iif ( « testlongueurbarre@test . SLDPRT " > 1000 , " Bar 1 " , " Bar 2 " )
Poza tym zwraca błąd " składnia równania jest niepoprawna ", jakie byłoby rozwiązanie?
Witam Nie sądzę, aby było to możliwe bezpośrednio w nieruchomościach. O ile mi wiadomo, równania manipulują wartościami liczbowymi tylko pod względem wyniku, a w żadnym wypadku nie tekstu. Jedynym rozwiązaniem, które widzę na pierwszy rzut oka, jest przejrzenie rodziny części Excela i wykonanie przetwarzania w Excelu, który jest znacznie bardziej skłonny do wykonania tego rodzaju "obliczeń".
+1 dla rodziny części, zawsze możesz zachować swoje 1-2-3 i w Excelu wykonać test, aby przypisać żądany tekst i ponownie wstrzyknąć go do SW w Reference bis , który będzie miał do niego tekst. Korzystam z okazji, aby zapytać, z której wersji oprogramowania możemy używać równań? W 2019 roku go tam nie ma. Z góry dziękuję.
Nie, wcale nie chodzi o to, używam ich również od 2009 roku , ale jest we właściwościach, jak na zrzucie ekranu Stephd. W 2019 roku mamy wybór między liczbowym lub tekstowym lub datą a tak/nie, ale nie równaniem w kategorii typu danych.
Tylko uwaga, i to jest również ważne dla mnie, Przeczytaj dobrze wiadomości , a nie to, co myślisz, że zrozumiałeś (kilku z nas popełniło ten sam błąd w zeszłym tygodniu w innym poście)