Pracuję nad montażem i staram się ustalić coś w rodzaju prawa wejścia-wyjścia, aby ograniczyć warunki użytkowania mojego mechanizmu.
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest umieszczenie warunku (w szczególności IIF) w ograniczeniu zespołu.
W zasadzie chciałbym, żeby moja odległość była ujemna (tak tak wiem, to nie do końca sprawiedliwe, żeby to tak pisać) między 2 punktami, to ograniczenie koincydencji jest zrobione z taką płaszczyzną, jeśli nie z taką płaszczyzną. W przeciwnym razie niech jedno ograniczenie będzie aktywne, jeśli nie drugie. Celem jest odzyskanie długości indukowanej przez to ograniczenie. Idealnie byłoby, gdyby został automatycznie wyodrębniony do arkusza kalkulacyjnego... (tak, tak, wiem, że śnię).
Pomyślałem, że mogę zrobić 2 ograniczenia i włączyć je lub wyłączyć za pomocą makra.
Pomyślałam, że może zanim zaczęłam, społeczność miała pomysły, jak to zrobić? A może to już zostało zrobione?
Myślę, że wszystko to można zrobić bezpośrednio za pomocą arkusza kalkulacyjnego i to właśnie arkusz kalkulacyjny aktywuje lub nie "pozytywne" i "negatywne" ograniczenia pozycji.
Zasadniczo nie sądzę, aby można było nim zarządzać automatycznie w oprogramowaniu, ale już nie w Excelu.
Oto jak próbowałem to zrobić (nadal jest to bardzo manualne, nie miałem czasu na zrobienie API/makra, które samo sobie z tym radzi).
Zainstalowałem kontrolę mojego naprężenia kątowego, a następnie zainstalowałem czujniki pomiarowe (uwaga, tylko wartości dodatnie). Następnie zmieniałem swoją ocenę za pomocą kontroli stresu, a następnie rejestrowałem wartości wskazywane przez moje czujniki. Wszystko w arkuszu kalkulacyjnym Excel i udało mi się wyodrębnić mój długo oczekiwany wykres!
Skontaktowałem się z pomocą techniczną i nie ma żadnych wbudowanych rozwiązań. Zaproponowali mi korzystanie z pokoju rodzinnego, ale nie wydaje się to łatwiejsze. Badanie ruchu również nie pozwala na zrobienie tego w widoczny sposób. Innym rozwiązaniem byłoby zrobienie tego w formie CAD/CAM, ale jest to długie i skomplikowane.