Oddzielnie zapisana konfiguracja części

Witam

Mam zaniki pamięci... Czy możemy zapisać konfigurację pokoju w osobnym pomieszczeniu? Próbowałem zrobić 3 igs z moich 3 konfiguracji, ale to nie działa!

1 polubienie

Cześć @ Gerald

jezeli dla ciebie czesc ktora ma 3 config to ta sama czesc

Rozumiem to, więc ona ma te same referencje

a jednak jeśli jest to pokój z kilkoma konfiguracjami 

dla SW to nie te same części  

więc musisz nazwać go inną nazwą

np. nazwij element bazowy

(nazwa + rozszerzenie dla konfiguracji 1)

(nazwa + rozszerzenie dla config 2)

(nazwa + rozszerzenie dla konfiguracji 3)

A następnie zapisujesz wszystkie te części osobno z ich własną nazwą + rozszerzeniem

Oto, co myślę o deklarowaniu  , że części są od siebie niezależne

a tym samym możliwość eksportowania ich pod własną nazwą

@+;-))

Cześć @gt22

Zapisałem swoją część pod innym ref i usunąłem konfigurację, która nie jest potrzebna dla każdego, aby następnie wysłać je w IGS.

Myślałem, że istnieje sztuczka lub ikona, która bezpośrednio wykonuje tę funkcję.

albo to moje IGS-y nie są dobre, bo mogę tylko bezpośrednio przekształcić podstawową konfigurację i inne wychodzę z punktów nawet nie pogrupowanych.

1 polubienie

W innych konfiguracjach nie jest to możliwe

Czy jesteś pewien, że wszystkie referencje ograniczeń z boku są w porządku?

@+-))

Na referencjach ograniczeń moje szkice są czarne i mam różne plany dotyczące funkcji. Nie trzymam się kurczowo istniejącej funkcji, aby na przykład wykonać wyciągnięcie.

1 polubienie

Czy przeczytałeś ten link?

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_EXPORT_OPTIONS_IGES.htm

@+;-))

1 polubienie

Za pomocą BatchConverter możesz to zrobić, dodając nazwę konfiguracji w gotowej części. Więc będziesz miał kilka iges.

Uważaj na nazwy konfów, aby nie mieć znaków zabronionych przez system Windows.

1 polubienie

@opiep27

Nie mam już pakietu mycadtool... Nie ma już pieniędzy, więcej konserwacji, a teraz jest bałagan

Nie mam zabronionych znaków

konfiguracja na nazwie HPM001, HPL002, HPR003

zasadniczo M c jest formowany lub obrabiany, a L i R c są tym, co dodaje do pierwszego prawy lub lewy render.

Ale w rzeczywistości byłem pewien, że jeśli wybierzesz konfigurację i zapiszesz w igs, to zadziała.

Cóż, dla przypomnienia, działa z krokami, więc po raz kolejny gt22 położył na nim palec, to moja konfiguracja IGS się psuje

1 polubienie