Po dwukrotnym kliknięciu funkcji, w której znajduje się powtórzenie szkicu; Pojawia się liczba wystąpień i wydaje mi się, że jeśli klikniesz na nią dwukrotnie, otworzy się okno lub możesz wpisać liczbę, a na końcu wiersza pojawi się strzałka, a jeśli na nią klikniesz, możesz wybrać
Więc dziękuję za informację, ponieważ w przypadku powtórzenia 2 lub więcej wystąpień to działa, ale nie w moim przypadku; Chcę przejść od 1 wystąpienia do 2, z wyjątkiem tego, że nie możemy ustawić wartości mniejszej niż 2
Powiadam wam, ludzie mają tylko jeden cel; Nie pozwól ludziom iść naprzód!!
Pamiętam, jak obszedłem problem, na powierzchni znajduje się funkcja usuń twarz, a ja usunąłem 1. otwór powtórzenia i powtórzyłem funkcję, łącząc dwie opcje)kliknij dwukrotnie powtórzenie funkcji, aby usunąć twarz, a tam bierzesz liczbę wystąpień i stawiasz = i klikasz dwukrotnie na swoją funkcję lub powtórzenie szkicu, co to jest i wybierz numer, a tam oba są połączone i będziesz musiał tylko aktywować / dezaktywować funkcję usuwania twarzy zgodnie z własnymi potrzebami. Mam nadzieję, że rozumiesz, co piszę, bo dla mnie jest to jasne w mojej głowie , ale kiedy patrzę na zewnątrz, nie jest to zbyt jasne
Uważam, że podczas powtórzenia szkicu lub funkcji wartość nie może być mniejsza niż 2.
Z drugiej strony, to, co możesz spróbować, to stworzyć stół rodzinny w pokoju, w którym możesz usunąć funkcje, których nie potrzebujesz, dzięki " $ETAT@Nazwa swojej funkcji "
W przypadku powyższej tabeli, w mojej konfiguracji " Domyślnej " funkcja jest rozwiązana tak aktywnie, że
To zaskakujące, że ta historia jest tak skomplikowana
Nadal będę testował twoje metody, ale zaczynam wątpić w sensowność mojego użycia powtórzeń szkiców dla konfiguracji.
Tymczasem oto kilka szczegółów, które mogą zainspirować.
Chodzi o to, aby mieć panel (którego profil jest badany) wentylatorów promieniowych, o różnych kombinacjach średnic, rozmieszczenia i ilości. Chciałem więc stworzyć konfiguracje (141412, 141214, 121414, ...), z których oto 121414, czyli te 12cm + powtórzone 14cm:
W końcu problem, jak pisał @q.nassoy , polega tylko na tym, że powtórzenie (czymkolwiek ono jest) nie może mieć liczby 1 jako liczby instancji. Tak więc właściwą metodą jest utworzenie funkcji według rozmiaru, której pozycja jest skonfigurowana, skojarzonej z funkcją powtarzania, której krok i ilość konfigurujesz, a stan usunięty, jeśli ilość wynosi 1.
I osobiście nie jest to jedna funkcja, ale 2 lub 3 na rozmiar: usunięcie okrągłej materii, i powtórzenie (jeśli masz pewność, że będziesz mieć tylko 4 otwory, możesz to zapisać)
Witam Uwaga: wystąpienia 1 działa w trybie szkicu, ale nie w trybie funkcji. Innymi słowy, działa to na przykład 1 powtórzenie okręgu occ, ale nie 1 cylinder. I tu się to komplikuje. W trybie szkicu działa na jednym warunku. Nie należy tworzyć bezpośrednio 1 occ. Ale utwórz co najmniej dwa occ, a następnie przejrzyj tabelę konfiguracji i zamień 2occ na 1 occ. Ta metoda nie działa w trybie funkcji.
Ale w tym przypadku podszedłbym do tego inaczej. Stworzyłbym 3 bloki w jednym szkicu (12,14 i 14). Tworzę 3 niezależne porwania. Następnie konfiguracja, która aktywuje / dezaktywuje usuwanie. Bloki, ponieważ można je łatwo przenosić.
Czy możliwe jest przełączenie linii konstrukcyjnych na linie ciągłe i odwrotnie, z jednej konfiguracji do drugiej?
Pomysł polegałby na tym, aby mieć szkic z 3x 12, z ich jednostkami w trybie budowania lub normalnym, a następnie zastosować pojedyncze usunięcie. To samo dotyczy szkicu 2x 14. Przełączyłbym tryb danych linii tak, aby były w budowie lub nie, w zależności od konfiguracji.
Rozumiem, ale nie sądzę. Dlatego zaproponowałem indywidualne usunięcia, ponieważ może to stworzyć dużą liczbę wariantów za pomocą tylko 1 szkicu i 3 wyciągnięć. Ale aby użyć całego szkicu bez konieczności wybierania obszaru, myślę, że musisz użyć 3 niezależnych szkiców każdego bloku. Nie znam metody przełączania między linią konstrukcyjną a bryłą.
Skończyło się więc na tym, że wymyśliłem, jak poradzić sobie z tym problemem, zawsze mając na celu uproszczenie go tak bardzo, jak to tylko możliwe. Proponuję 2 rozwiązania, z których każde jest równie proste i realne jak drugie.
Pierwsza, polegająca po prostu na wykorzystaniu faktu, że porwanie zastosowane do istot znajdujących się poza granicami ciała ignoruje te byty. Wystarczy wtedy mieć jeden szkic ze wszystkimi średnicami, powtórzonymi w ich maksymalnej ilości (w tym projekcie 3x12 i 2x14). Następnie, aby zastosować usunięcie do tego szkicu. A ponieważ to, co na zewnątrz, jest ignorowane, bawiąc się tylko rozmieszczeniem bytów i odstępami między ich powtórzeniami, mogę uzyskać wszystkie kombinacje i przypisać je do konfiguracji...
Drugie rozwiązanie, które nawiązuje do poprzedniej zasady, ale tym razem gra na liczbie wystąpień (za pomocą wskazówki od @ac_cobra_427 dziękuję). Więc powiesz mi " nie możemy mieć mniej niż 2 wystąpienia ", rzeczywiście. Chyba, że są rozłożone na 2 osie! Mając 2 wystąpienia w X, możemy zejść do tylko 1 w Y. Tak więc, gdy kopia X jest poza granicami (a zatem ignorowana), możemy wstawić Y=1 i będziemy mieli tylko jedno widoczne wystąpienie.