Witam wszystkich, chcielibyśmy zaktualizować nasz sprzęt komputerowy w celu migracji z Proe Wildfire 4 do Creo 2/3.
Po zapoznaniu się z minimalnymi wymaganiami sprzętowymi na stronie internetowej PTC, chciałbym uzyskać informacje zwrotne na temat Twoich doświadczeń dotyczących używanego sprzętu komputerowego (system operacyjny, karta graficzna Nvidia lub ATI, ilość pamięci...) i być może poznać problemy z kompatybilnością, które mogłeś napotkać.
Dla Twojej informacji zajmujemy się głównie modelowaniem, projektowaniem form, rysowaniem i CAD/CAM
Pozdrowienia
Witam
Jestem na Creo 3 z umową wynajmu sprzętu.
Komputer pochodzi z września 2014 roku.
Na obrazie w configu.
Jeśli chodzi o kartę graficzną, jest to NVIDIA QUADRO K2000.
Jakiego oprogramowania używasz do CAM? Procesor Intel Core może lepiej nadawać się do CAM.
S.B
config.jpg
2 polubienia
Witam
Mam w domu Creo 2.0, który dobrze działa na 4 GB pamięci RAM i karcie graficznej Nvidia.
A oto moja konfiguracja pracy:

3 polubienia
Do CAD/CAM używam PRO NC Machining firmy Ptc, głównie obróbki 3D
Pomyliłem się, to Intel Core do obliczeń CAD.
Poprawiłem to w moim oryginalnym poście.
Nie wiem, co PTC poleca dla CAM, ale Powermill jest bardzo wymagający pod względem konfiguracji komputera.
S.B
1 polubienie
Myślę, że następująca konfiguracja byłaby odpowiednia.
Co myślisz?
config_creo.pdf
Prawdę mówiąc, mimo, że jestem w tej chwili w DELL (ze względu na umowę najmu nie wybieram), to wolę stacje robocze HP.
Nigdy nie miałem żadnych problemów z głośnikami.
Nie widziałem karty sieciowej w twojej konfiguracji?
S.B
1 polubienie
No właśnie, musiałem trochę szybko kliknąć w opcje, ale nie zapomnę tego podczas zatwierdzania zamówienia.
Czy miałeś problemy ze stabilnością swojej stacji?
Zainstalowałem Creo2 na mojej stacji HP, która pochodzi z 2010 roku i mam powtarzającą się awarię (niebieski ekran), gdy otwieram drugi plik.
Nie, w tej chwili nie mam żadnych problemów ze stacją DELL.
Na mojej starej stacji HP (Z400) pracowałem z Wildfire 5.
Nie instalowałem na nim Creo.
1 polubienie
Posiadam tę samą stację, co prawda z Wildfire nigdy nie miałem żadnych problemów.
1 polubienie
Problem z niebieskim ekranem często wynika z problemu z pamięcią.
Może być nieodpowiedni lub niezadowalający
2 polubienia
Rzeczywiście, biegam z 3 GB pamięci RAM i na 32-bitowym XP pro.
Problem z pewnością wynika właśnie stąd.
Właśnie miałem problem w zeszłym tygodniu.
Miałem pamięć RAM o pojemności 2 GB, która już nie działała. Więc przy najmniejszym filmie się zawieszał.
Zauważyłem, że Twój wskaźnik wydajności wynosi około 4,2 i 5,9. Interesujące byłyby szczegóły, kto spowalnia system.
capture_performance_copie.png
2 polubienia
Dla mnie jest to transfer dysku.

Alternatywnie, jeśli naprawdę musisz pracować z małą ilością pamięci, możesz spróbować zwiększyć rozmiar pliku pamięci wirtualnej.
Jest wolniejszy, gdy jesteś w pamięci wirtualnej, ale może pomóc.
indice.png
@s.b. jeśli przełączysz się na SSd na dysku systemowym, bardzo szybko pójdziesz w górę w indeksie
Przyznam, że widziałem różnice zarówno w uruchamianiu komputera, jak i w uruchamianiu aplikacji
1 polubienie
Wydaje mi się, że ten wskaźnik wydajności już nie istnieje w systemie Windows 8.
@Tomalam, to nie dlatego, że masz małą notatkę, że musisz ją pokazać w małym. ;))
1 polubienie
Przepraszam, że jestem jeszcze młody, więc mogę czytać! ;)
config.jpg
2 polubienia
@tomalam jaką masz kartę graficzną?