Konfiguracja sprzętowa CREO 2/3

Witam wszystkich, chcielibyśmy zaktualizować nasz sprzęt komputerowy w celu migracji z Proe Wildfire 4 do Creo 2/3.
Po zapoznaniu się z minimalnymi wymaganiami sprzętowymi na stronie internetowej PTC, chciałbym uzyskać informacje zwrotne na temat Twoich doświadczeń dotyczących używanego sprzętu komputerowego (system operacyjny, karta graficzna Nvidia lub ATI, ilość pamięci...) i być może poznać problemy z kompatybilnością, które mogłeś napotkać.

Dla Twojej informacji zajmujemy się głównie modelowaniem, projektowaniem form, rysowaniem i CAD/CAM 
Pozdrowienia

Witam

Jestem na Creo 3 z umową wynajmu sprzętu.

Komputer pochodzi z września 2014 roku.

Na obrazie w configu.

Jeśli chodzi o kartę graficzną, jest to NVIDIA QUADRO K2000.

Jakiego oprogramowania używasz do CAM? Procesor Intel Core może lepiej nadawać się do CAM.

S.B

config.jpg
2 polubienia

Witam

Mam w domu Creo 2.0, który dobrze działa na 4 GB pamięci RAM i karcie graficznej Nvidia.

A oto moja konfiguracja pracy:

3 polubienia

Do CAD/CAM używam PRO NC Machining firmy Ptc, głównie obróbki 3D

Pomyliłem się, to Intel Core do obliczeń CAD.

Poprawiłem to w moim oryginalnym poście.

Nie wiem, co PTC poleca dla CAM, ale Powermill jest bardzo wymagający pod względem konfiguracji komputera.

S.B

1 polubienie

Myślę, że następująca konfiguracja byłaby odpowiednia.

Co myślisz?

config_creo.pdf

Prawdę mówiąc, mimo, że jestem w tej chwili w DELL (ze względu na umowę najmu nie wybieram), to wolę stacje robocze HP.

Nigdy nie miałem żadnych problemów z głośnikami.

Nie widziałem karty sieciowej w twojej konfiguracji?

S.B

1 polubienie

No właśnie, musiałem trochę szybko kliknąć w opcje, ale nie zapomnę tego podczas zatwierdzania zamówienia.

Czy miałeś problemy ze stabilnością swojej stacji?

Zainstalowałem Creo2 na mojej stacji HP, która pochodzi z 2010 roku i mam powtarzającą się awarię (niebieski ekran), gdy otwieram drugi plik.

Nie, w tej chwili nie mam żadnych problemów ze stacją DELL.

Na mojej starej stacji HP (Z400) pracowałem z Wildfire 5.

Nie instalowałem na nim Creo.

1 polubienie

Posiadam tę samą stację, co prawda z Wildfire nigdy nie miałem żadnych problemów.

1 polubienie

Problem z niebieskim ekranem często wynika z problemu z pamięcią.

Może być nieodpowiedni lub niezadowalający

2 polubienia

Rzeczywiście, biegam z 3 GB pamięci RAM i na 32-bitowym XP pro.

Problem z pewnością wynika właśnie stąd.

Właśnie miałem problem w zeszłym tygodniu.

Miałem pamięć RAM o pojemności 2 GB, która już nie działała. Więc przy najmniejszym filmie się zawieszał.

Zauważyłem, że Twój wskaźnik wydajności wynosi około 4,2 i 5,9. Interesujące byłyby szczegóły, kto spowalnia system.

capture_performance_copie.png
2 polubienia

Dla mnie jest to transfer dysku.

Alternatywnie, jeśli naprawdę musisz pracować z małą ilością pamięci, możesz spróbować zwiększyć rozmiar pliku pamięci wirtualnej.

Jest wolniejszy, gdy jesteś w pamięci wirtualnej, ale może pomóc.

indice.png

@s.b. jeśli przełączysz się na SSd na dysku systemowym, bardzo szybko pójdziesz w górę w indeksie 

Przyznam, że widziałem różnice zarówno w uruchamianiu komputera, jak i w uruchamianiu aplikacji

1 polubienie

Wydaje mi się, że ten wskaźnik wydajności już nie istnieje w systemie Windows 8.

@Tomalam, to nie dlatego, że masz małą notatkę, że musisz ją pokazać w małym. ;))

1 polubienie

Przepraszam, że jestem jeszcze młody, więc mogę czytać!  ;)

config.jpg
2 polubienia

@tomalam jaką masz kartę graficzną?