Witam
Pracuję na standardowym solidworks 2018 i wykonuję konkretny rysunek dla mojego klienta (w szczególności z jego kodami kolorów).
Pracuję nad moimi planami w .dwg, ale problem polega na tym, że na moich złożeniach i częściach, po narysowaniu za pomocą solidworks, linie osi otworów nie są wyświetlane. Będę musiał ustawić ustawienia rysunku tak, aby się pojawiały, niezależnie od tego, czy jest to otwór wykonany za pomocą kreatora wierteł, czy otwór wykonany za pomocą prostej funkcji wytłaczania.
Drugie pytanie, nie mogę znaleźć linii odpowiadającej moim reprezentacjom wątku.
Na przykład mam gwint w widoku z boku, zewnętrzne linie gwintu pojawią się w kolorze czarnym, z wyjątkiem tego, że na przykład ta linia jest ukrytą linią i powinna mieć kolor magenta zgodnie z kodami kolorów mojego klienta. Zielony, jeśli jest widoczny, ale tak nie jest i nie mogę znaleźć odpowiedniej linii.
W przedmiocie pytania trzeciego:
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest ustawienie różnych części w taki sposób, aby móc wskazać znak, materiał, wskaźnik przepływu i ilość oraz uzyskać nomenklaturę różnych elementów? Spędzam dużo czasu na odkładaniu wszystkiego w związku z moimi ogólnymi i definicyjnymi planami.
Mianowicie, pracuję na draftsight, aby wziąć całe 2D i wysłać tablice do mojego klienta, więc jeśli jest to możliwe na draftsight, też mi to nie przeszkadza, o ile mogę zoptymalizować czas pracy.
Z góry dziękujemy,
Pozdrowienia