Jestem studentem i szukam komputera, który pozwoli mi pracować na Solidworks (części, złożenia) i wykonać trochę realistycznego renderowania za pomocą Photoview. Waham się jednak trochę co do konfiguracji i charakterystyki, jaką powinna mieć. Mój budżet to maksymalnie 1300 euro (jeśli to możliwe). Myślałem o:
Pamięć RAM: 16 GB
SSD: 512GB czy 1TB (nie wiem czy 512 wystarczy?)
Procesor: i5, i7 lub AMD Ryzen 7, który może przejść do ponad 3,3 GHz w trybie boost (ponadto powiedziano mi, żebym wziął co najmniej 4 rdzenie)
Karta graficzna: tutaj mam trochę wątpliwości, wśród znalezionych przeze mnie komputerów PC znajdują się następujące karty graficzne:
W Solidworks służy do tworzenia części i składania, które nie wymagają wielu części (maksymalnie 30), a także realistyczne renderingi za pomocą Photoview
Czy wybór karty graficznej jest do tego ważny?
Bo inaczej żadnych gier, tylko przeglądanie internetu, multimedia, automatyka biurowa
1620€ TTC za ten model , który powinien spełnić Twoje potrzeby, poza nieco wyższym budżetem. Jeśli chodzi o kartę graficzną, ze zintegrowaną kartą prawdopodobnie nie będziesz w stanie zrobić Photoview.