Konfiguracja komputera

Witam

Właśnie zainstalowałem Solidworks18 SP 5 na stacji roboczej Dell wyposażonej w dwa procesory Xeon E5-2609 o taktowaniu 2,4 GHz z 8 rdzeniami, 2 karty Nvidia Quadro 4000 i 128 GB pamięci RAM. Tak więc a priori spodziewałem się zaszczytnych występów. Zrobiłem test wydajności za pomocą narzędzia SolidWorks i tam widzę bardzo średnią ocenę, nawet załącznik. Czy to normalne? Czy byłyby jakieś ustawienia SolidWorks lub maszyny do optymalizacji? W zasadzie nie widzę dużej różnicy z inną stacją wyposażoną w Xeona W3520 na częstotliwości 2,66 GHz oraz Nvidia Quadro FX3800 i 6 GB pamięci RAM.

Dziękuję i życzę miłego dnia

test_t7600_27_janvier_2019.png

Myślę, że blady jest

Szybkość procesora (procesorów )

dla sw potrzebujesz proc, który uruchamia Max

powyżej 3,4 GHz

Zminimalizuj liczbę serc

Między innymi

oraz certyfikowana + najnowsza karta graficzna

@+;-)

1 polubienie

Dzięki za info

Miłego dnia

SW prawie nie korzysta z wielordzeniowców (poza obliczaniem widoków rysunkowych), ponadto uważam też, że W7 nie obsługuje wieloprocesora, co wyjaśnia, dlaczego masz banalną wydajność.

Witam

w sumie nie radzę sobie tak źle z moim laptopem z systemem Windows 10, Intel Core I7 przy 2,9 GHz, 16 GB pamięci RAM i niecertyfikowaną zintegrowaną kartą graficzną (okej, nie mam RealView, ale ponieważ nie obchodzi mnie to, to nic wielkiego).

Dla SW 2017:

Pozdrowienia

Wydaje mi się, że używa wielordzeniowości do renderowania, prawda? To jedyna aplikacja, w której udało mi się zrobić rząd komputerów o wysokiej wydajności!

Witam

Do renderingu - tak jak w przypadku Photoview 360 -  nie jest to Solidworks, ale zintegrowana wersja MODO (foundry ex Luxology), która jest programem napisanym natywnie dla procesorów wielordzeniowych.

Ponadto "Visualize", dostępny od 2018 roku, jest również wielordzeniowy, ponieważ jest integracją Bunkspeed, który jest również natywnie wielordzeniowy. Nazwa do zmiany, ale jest to ten sam kod z ulepszonymi interfejsami dedykowanymi dla SW i ruchu , który jest również zewnętrznym kodem zintegrowanym z SW od dłuższego czasu. (ruch był wcześniej nazywany Animatorem opracowanym jako Peri, dodatek do oprogramowania przez programistę-wolontariusza)

Z drugiej strony, chociaż nie jesteś zaniepokojony (biorąc pod uwagę twoją wersję oprogramowania), powinieneś wiedzieć, że w wersji 2019 SW włożyło duży wysiłek w kod, aby wykorzystywał kartę graficzną bardziej, ale przede wszystkim w zoptymalizowany sposób.

Pozdrowienia