Konfiguracja sterowana tablicą właściwości

Witajcie przyjaciele lynkoa,

To dobrze dla tytułu, wszystko jest powiedziane. Szukałem, ale nic konkretnego nie znalazłem. Posiadam zespół części X o rastrze 2500mm od 250 do 3000mm. Chciałbym za pomocą menu przewinąć w dół, aby przełączyć się z jednej konfiguracji na drugą. Mam wrażenie, że jest to niewykonalne.

Niech Moc będzie z tobą

Próbowałeś pilotować swój krok za pomocą rodziny części (tabela Excela), która pozwala modyfikować różne konfiguracje w zespole za pomocą menu rozwijanego. 

Bonjour@ alexandreleroux18

Otóż mam 4-częściowy montaż. Mam 12 konfiguracji i aby przejść z konfiguracji montażu 3000 do montażu 2750 chciałbym to zrobić z zarządu nieruchomości, a nie przez zarządcę nieruchomości, jak to zwykle robimy. Wiem, jak to zrobić z częścią, to proste, ale montaż, a potem tajemnica????

Zobacz samouczek naszych przyjaciół @ a.leblanc

https://www.lynkoa.com/tutos/import-export-formats-neutres/piloter-des-dimensions-avec-les-propri%c3%a9t%c3%a9s-personnalis%c3%a9es-de-pi%c3%a8

Niech Moc będzie z wami.

Zobacz załączony przykład z podstępem Siuksów! (jeśli dobrze zrozumiałem prośbę...)

Aby to wyjaśnić, nazwa konfiguracji części jest równa długości.

w ten sposób w montażu wystarczy utworzyć kolumnę $CONFIGURATION@NazwaCzęści i umieścić 1. wartość, a następnie 2. i dzięki excelowi rozciągnąć do żądanej wartości.

Ta sztuczka jest możliwa tylko wtedy, gdy nazwa konfiguracji jest numeryczna.

Jest to jedyna sztuczka, jaką znalazłem, aby stworzyć dużą partię zespołów skonfigurowanych z częścią zawierającą wiele konfiguracji.

propriete.zip

Witaj @ sbadenis ,

Nie, to nie jest do końca to, czego szukam, nie chcę iść do Zarządcy Nieruchomości, bo kiedy masz konfiguracje i niedokonfiguracje, uważam, że jest to nie do strawienia. podczas gdy proste menu rozwijane jest bardziej przyjazne dla użytkownika (moim zdaniem).

Podam przykład , mam zespół nakrętki podkładki śrubowej sterowany przez tabelę właściwości. Wiem jak wkręcić, podkładkę i nakrętkę niezależnie od jednego z autre.la np. gdy  proszę o M6 to fajnie by było gdyby nakrętka poszła do M6 i podkładki. Fajnie byłoby też móc wybrać, czy podkładka jest L LL M Z. Z konfiguracjami jest to proste. ale z tablicą nieruchomości to nadal szukam.

Niech Moc będzie z wami.

obiwan.zip

Przepraszam, ale nie mam pojęcia, że tak naprawdę nie znam tej tablicy właściwości, nie używam jej.

1 polubienie

Witaj Społeczności,

Zamykam bo nie ma postępu w temacie, szukam dalej i wrócę jeśli będę miał jakieś pozytywy.

Dziękuję rozmówcom.

Miłego tygodnia i niech moc będzie z wami.

1 polubienie

Witaj Obi Wan,
Nie rozumiałem, dokąd dokładnie chcesz iść: to, co nazywasz "tablicą właściwości", jest tablicą właściwości niestandardowych?

W takim przypadku czy oznacza to, że masz osobisty rekwizyt, który określa Twój rozmiar (aby pozostać w zgodzie z Twoim przykładem)?
Tak więc, wiedząc, że tablica konfiguracyjna jest oparta na XL, możesz użyć tej właściwości do sterowania wywoływaną konfiguracją.

Z drugiej strony, aby mieć okno z rozwijanym menu / polem wyboru / przyciskiem radiowym, chyba że przejdziesz przez makro, nie widzę żadnej funkcji, która by to oferowała.

Witam, przepraszam za brak mojej obecności na forum.

Tak, myślę, że może to być możliwe , :), niestety nadal korzystam z SP5 w wersji 2016 i nie mogę otworzyć twoich plików.

Po pierwsze, za pomocą formularza właściwości niestandardowych i niektórych formuł z oknem równania można przeglądać/usuwać części o stanie 1 lub 0 właściwości (np. pole wyboru i formuła Pokój 1 = właściwość 1).

Ale jeśli nie, dlaczego nie użyć Lib Feat Part?

1 polubienie

Witam

@ a.leblanc  Już zaszedłem do formuł  z oknem równania, ale na przykład tylko po to, aby zwymiarować podkładkę zgodnie z Ø, daje jej  = IIF ( "D1@Esquisse1" = 6 , 18 , IIF ( "D1@Esquisse1" = 8 , 22 , IIF ( "D1@Esquisse1" = 10 , 27 , IIF ( "D1@Esquisse1" = 12 , 32 , IIF ( "D1@Esquisse1" = 16 , 40 , IIF ( "D1@Esquisse1" = 20 , 50 , IIF ( "D1@Esquisse1" = 5 , 16 , 100 ) ) ) ) ) ) )

więc jeśli dodam stan pralki , tj . . Z M L LL  jest to wykonalne, ale witaj linijka.

Ale ścieżka do usunięcia ciał   jest dobra.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie