Konfiguracja sieci roboczej Solidworks

Witam

Chciałbym poznać najlepszą konfigurację sprzętową (HP, jeśli to możliwe) i oprogramowanie do wdrożenia sieci roboczej w ramach solidworks z 10 osobami.

Jesteśmy wyposażeni w stacje robocze HP Z600, a nasza obecna sieć bardzo utrudnia pracę z kilkoma osobami.

Z góry dziękuję

Witam

Co jest karalne w tej chwili, praca 10 osób nad identycznymi projektami, czas potrzebny na otwarcie plików, czas potrzebny na zapisanie ....?

@+

Witam

Jest to głównie czas otwarcia i kopii zapasowej. Praca z kilkoma osobami nad tym samym projektem jest łatwa do opanowania.

Czy pliki znajdują się na serwerze dedykowanym, czy jak płyta w serwerze?

Czy stacje są na tym samym przełączniku? Czy to jest gigabitowe?

Bo tutaj mówimy o dystrybucji sieciowej, a nie o zasilaniu stacji roboczych. 

Na dysku serwera z Switchem w gigabit.

Stacje nie są problemem, zgadzamy się

Na dysku serwera z Switchem w gigabit.

Stacje nie są problemem, zgadzamy się

Czy używasz EPDM?

Zauważyłem w moim starym pudełku, że to nie części montażowe zwalniały, ale współdzielona biblioteka.

więc w sposób DIY polega to na tym, że każdy ma bibliotekę na swojej stacji roboczej i wstawia komponent z określonym refem do przypadku montażowego (a więc duplikuje tripolon tananon identycznego komponentu) lub przechodzi przez system, który sobie z tym radzi (stąd między innymi EPDM)

Jedynym realnym rozwiązaniem jest EPDM. Pierwsze ładowanie jest długie, ale ponieważ EPDM automatycznie repatriuje pliki do "lokalnej pamięci podręcznej" komputera, pracujesz lokalnie, a zatem wykorzystujesz wydajność dysku twardego.

@SEPPM. Gerarld ma rację, SolidWorks nie lubi współdzielonych plików. Oznacza to, że pierwsza osoba, która ładuje plik, nie ma problemu, ale gdy tylko plik zostanie odczytany samodzielnie, ponieważ został już załadowany na pierwszym komputerze, czas ładowania można pomnożyć przez 7!!

Wykonaj test:

Nie są otwarte żadne bryły.

Otwiera SolidWorks i złożenie średniej wielkości w trybie rozwiązanym: razy czas ładowania.

Z innej stacji otwórz ten sam zestaw (który będzie tylko do odczytu, ponieważ jest już otwarty na twojej pierwszej stacji): zmierz czas ładowania.

1 polubienie

Witam!

Biorąc udział w szkoleniu online ccna na temat alphorm, bardzo pomogło mi to w bezpiecznym udostępnianiu danych mojemu zespołowi techników.