Konfigurowanie nowego komputera

Witam!

Jesteśmy 3 w naszym BE i zastanawiamy się nad zmianą naszych komputerów.

Obecna konfiguracja: -24 GB pamięci RAM w DDR3

- Procesor Intel Xeon 3,33 GHz

- Karta graficzna NVDIA Quadro FX3800

- DD przy 7500 obr./min

Pracujemy z SW 14 na złożeniach składających się z około 300 części (czasami trochę więcej) i to, czego szukamy, to super szybkie otwieranie naszych plików, super szybka rekonstrukcja zespołów i dobra płynność ruchu podczas projektowania!

Stąd moje pytanie: jaką masz konfigurację komputera (do użytku równoważnego z naszym)? A jakie elementy powinny być napompowane?

Z góry dziękuję.

Witam

Dla mnie to, co najbardziej spowolni otwieranie, to oczywiście dysk twardy w twojej konfiguracji!

7500 to niewiele! Wskazane jest, aby mieć 15 000 obr./min.

Nie wiem, czy dyski SSD dobrze współpracują z SolidWorks...

W przeciwnym razie, aby zorientować się w działających konfiguracjach, możesz przejść tam:

http://www.solidworks.com/sw/support/shareyourscore.htm

Lub w systemie Windows, patrząc na indeks wydajności:

http://windows.microsoft.com/fr-fr/windows/optimize-windows-better-performance#optimize-windows-better-performance=windows-7

Karta graficzna nie jest zbyt młoda, zwłaszcza z 24 GB pamięci RAM!

Możesz również spojrzeć na strony z testami porównawczymi, ta nie jest zbyt źle zrobiona i masz cenę w każdej linii:

http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php na przykład do kart graficznych.

Należy jednak zachować ostrożność, aby zawsze brać ze sobą komponenty certyfikowane dla SolidWorks:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Zobacz także testy oferowane przez SolidWorks:

http://www.solidworks.fr/sw/support/8927_FRA_HTML.htm

2 polubienia

Witam, najlepszą rzeczą jest posiadanie dysku twardego SSD do systemu i do przechowywania planów, komponentów itp. ale w tej chwili nadal dość drogie.

Dlatego polecam dysk twardy SSD do systemu operacyjnego o pojemności około 150 GB

I klasyczny dysk twardy Sata o prędkości 15000 Turs/minutę, zgodnie z zaleceniami Lucasa.

Istnieją również tak zwane "hybrydowe" dyski twarde z chipem SSD, który poprawia szybkość konwencjonalnego dysku. (trochę tańszy niż klasyczny dysk SSD.

Oprócz szybkości, zaletą dysku SSD jest to, że jest znacznie solidniejszy i bardziej niezawodny niż klasyczny dysk, ponieważ nie ma w nim żadnej "mechaniki".

Oczywiście, jeśli projekty są przechowywane w sieci, dostosuj konfigurację do swojego środowiska.

(szybki sieciowy itp.)

Jeśli chodzi o pamięć RAM, procesor i kartę graficzną, wszystko wydaje mi się bardzo akceptowalne.

Proszę bardzo

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi!

Tak podejrzewałem, że DD jest trochę słaby, potem też pracujemy na serwerze więc może da się pograć!

W tej chwili mamy wiele problemów z naszą kartą graficzną: nie jest wystarczająco mocna lub jest zbyt stara! Po tym, jak ceny w ATI są znacznie niższe niż w NVDIA, nie wiem, która marka jest lepsza!

Witam

Uważaj, w pewnym momencie nie mówisz, gdzie są przechowywane twoje pliki.

Jeśli są na serwerze, co musi mieć miejsce, ponieważ jest Was 3, musicie przede wszystkim zwrócić uwagę na swoją sieć, czy jest zoptymalizowana, czy serwer jest specyficzny dla Twojego biura projektowego, czy dla całej firmy, ....

Rzeczywiście, możesz zainstalować teraz SSD 15 obr./min lub lepiej, jeśli sieć nie będzie śledzona, wszystko to nie przyniesie dużej poprawy.

@+

Edit: Mówię o sieci, ale najważniejszy jest też serwer i rodzaj zainstalowanego dysku twardego, bo tam też to ogromnie zmienia grę...

4 polubienia

Witam

Czas otwarcia jest głównie związany z siecią.

Kiedyś byłem zmuszony umieścić cały folder na lokalnym dysku twardym, ponieważ w przeciwnym razie jego otwarcie zajęłoby mi 15 minut.

W przeciwnym razie, aby uzyskać płynność, musisz zwiększyć wydajność karty graficznej i pamięci komputera.

Nie zadaję sobie zbyt wielu pytań, wybieram stacje robocze HP i nigdy nie miałem żadnych problemów.

(na przykład reklama na banerze witryny).

S.B

2 polubienia

OK! Cóż, przyjrzymy się serwerowi, zanim dotkniemy PC.Il też nie nadwyrężaj budżetu! ^^

W każdym razie dziękuję wszystkim!

Responsywność tej strony jest naprawdę dobra!

Ciao

2 polubienia

Jak wspomniano wcześniej

Bardzo ważna jest również częstotliwość procesora Mini 3 GHz 

umieść dysk SSD do systemu i do logów między innymi SW 

Ogromnie przyspiesza

Reszta (magazyn) może znajdować się gdzie indziej 

zaletą nvidea  dla CG jest to, że sterowniki są regularnie aktualizowane +

Po sieci należy sprawdzić serwer i, czy gięcie ma duży promień

szybsze dyski twarde to +

@+ ;-)

1 polubienie

Jednym ze sposobów na poprawę szybkości jest EPDM.

Nie pracujesz już bezpośrednio na serwerze, ale na lokalnym widoku plików serwera.

Transfer przez sieć jest brany pod uwagę tylko podczas rozpakowywania lub archiwizowania plików.

Jednak to nie rozwiązuje wszystkiego, ponieważ potrzebujesz lokalnego dysku twardego, który pedałuje prawidłowo.

Ponadto oprogramowanie nie jest darmowe, a jego implementacja może być skomplikowana.

2 polubienia

FYI

Dysk SSD działa bardzo dobrze z solidworks, ale system musi być na dysku SSD, a plan części blibliotheque na nim lub na innym dysku SSD

Biegam z kluczowym M500 480GB za 200€  bez żadnego problemu. mianowicie zaleca się wyłączenie automatycznej defragmentacji dysków SSD, ponieważ powoduje to ich przedwczesne zużycie (smutne doświadczenie)

4 polubienia

Dobry wieczór

Zapomniałem wspomnieć o drobiazgu o dyskach SSD

Spójrz na prędkość zapisu i odczytu, ponieważ różni się ona w zależności od marki lub modelu tej samej marki. (np. w Cr.... seria M500 256 GB 400 MB/s w porównaniu z 480 GB przy 500 MB/s)

Myślę, że dysk twardy 15000 obr./min to około 200MB/s 

i oczywiście zwróć uwagę na kompatybilność portu sataIII 6 Gb/s "nie ma sensu jeździć Ferrari z kołami 2KM"

Cześć David be3

bis repetitta

kup dysk SSD i zrób kopię systemu oraz swoje logi na nim

Na FOFO znajduje się grupa

http://www.lynkoa.com/groupes/hardware-sp%C3%A9cifique-pour-la-cao (w języku angielskim)

który określa i analizuje komputery i konfiguruje je pod kątem oprogramowania

Jaki jest twój procesor xeon 3.3 GHz?

@+ ;-)