Czy znasz Blendera?

Czy możemy wyeksportować Step lub inne pliki w BLENDERZE?

Pozdrawiam

Dawid

Dobry wieczór

Blender otwiera wiele domyślnych formatów i może otwierać jeszcze więcej za pomocą dostępnych tutaj skryptów

http://wiki.blender.org/index.php/Extensions:2.6/Py/Scripts

Dobry wieczór, tak eksport blendera w kroku, ale nadal jest to siatka, jeśli importujesz na przykład do solidworks

1 polubienie

Dobry wieczór Gérard,

Chciałbym wyeksportować pliki kroków ze SpaceClaim i zaimportować je do

Blender, jak to zrobić?

Po prostu wyeksportuj lub zapisz w stp ze SpaceClaim i otwórz go w Blenderze.

Po prostu wyeksportuj lub zapisz w stp ze SpaceClaim i otwórz go w Blenderze.

Witaj P.L

Kiedy otwieram plik Stp w blenderze, projekt się nie pojawia!

Czy masz rozwiązanie?

Pozdrowienia

Witam

Eksportowanie jako krok powoduje utworzenie neutralnej bryły, drzewo konstrukcyjne już nie istnieje. Nie ma możliwości jego odzyskania, chyba że w blenderze jest funkcja rozpoznawania kształtów, jak na przykład w solidworks premium.

3 polubienia

Nie ma komunikatu o błędzie?

Musimy sprawdzić, czy są jakieś opcje eksportu na poziomie SpaceClaim lub opcje importu w Blenderze do modyfikacji.

Blender....? To nie jest rzecz do gotowania?.............

Cóż, wychodzę.. ^^

8 polubień

@Bart i kuchnia...

5 polubień

Zobacz ten link, aby zaimportować plik 3D do Blendera

http://www.olborne.com/formationBlender/page/3D/importerObjet.html

@+

1 polubienie

Poprzez moje odczyty

Zapisywanie pliku roszczenia przestrzennego w programie SketchUp

Otwórz ten plik w Blenderze 

Blender otwiera pliki w formacie . OBJ

Taki jest mój wniosek, o ile się nie mylę.

@+

2 polubienia

Witam

PL, czy możesz określić, który dodatek ma być używany do importowania lub eksportowania. STP z Blenderem?

Interesuję się solidworks, ponieważ, o ile mi wiadomo , jedynym pomostem między Blenderem a solidworks (nie znam SpaceClaim) jest . STL

1 polubienie

Bonjout GT22,

Zapisałem plik w programie SketchUp, ale kiedy otwieram go za pomocą Blendera, nic się nie pojawia.

@gedup powiedział: 

Widziałem ten link:

http://wiki.blender.org/index.php/Dev:Ref/Outdated/Resources/File_Formats

Myślałem, że to są formaty obsługiwane przez Blendera, ale może to błąd.

spójrz na link, który zamieściłem, są manipulacje, aby dokonać przelewu

@+

Przepraszam, że odpowiadam tak późno, ale po porzuceniu CAD w mojej nowej pracy, nie za dużo czasu.  

Tak więc w Gienderze normalne jest, że nie znajdujesz części podczas jej importowania, ponieważ jest ona bardzo mała lub ustawiona w taki sposób, że nie możesz jej zobaczyć.

Istnieje sposób na powiększenie wspomnianej części, musisz wybrać import w drzewie i przywrócić go na pierwszy plan. 

Freecad jest łatwiejszy w użyciu w tym punkcie.

Niezależnie od tego, czy jest to krok, czy obj, to ta sama walka, import nie jest oryginalnie ustawiony, ale możesz go znaleźć (wirtualnie) za plecami i bez względu na to, jak bardzo powiększysz, nie możesz go znaleźć.

Skąd wybór Blendera?, uciekłem się do niego w odwrotnym celu, eksportując pliki   projektanta do kroku. 

4 polubienia

Dziękuję, Gérald! Zrobiłem to i miałeś rację!

Proszę bardzo, pracuję nad SpaceClaim i nie mogę rozwinąć powierzchni takiej jak paraboloida-hiperbolika. Ponieważ nie mogę zainwestować w SolidWorks, pomyślałem o Benderze, który jest darmowy i najwyraźniej rozwija sferę, więc dlaczego nie PH;

Powiedz mi, nad jakim oprogramowaniem pracujesz? Czy są jakieś funkcje spłaszczania?

Miłego dnia

Z poważaniem

1 polubienie

@david.skorzewski Jestem solidnym pracownikiem i używam tylko blendera jako bramy

w przeciwnym razie jako kolejne oprogramowanie uzupełniające używam freecad i inventor Fusion na Macu

oczywiście draftsight i illustrator do szkiców i 2D (illustrator pozwala mi wektoryzować do cięcia laserowego i nadaje sprawie "artystyczną" stronę)

2 polubienia