Dobry wieczór Tahina
Z mojego punktu widzenia ocena oprogramowania CAD to bardzo trudna sprawa.
Ponieważ były to bardzo dobre produkty, co nie przeszkodziło Creo w powstaniu przed fuzją z PTC.
Porzuciłem Inventora, ponieważ bardzo źle radził sobie z ograniczeniami, gdy tylko zajmowaliśmy się podstawową kinematyką, wszystko szło we wszystkich kierunkach.
Zajęło mi trochę czasu, aby opanować Solidworks (zwłaszcza, że przez trzy tygodnie nie byłem zbyt wydajny ze względu na krzywą uczenia się, klienci nie byli zadowoleni z przedłużenia terminu), podczas gdy te programy były stosunkowo blisko.
Dodatkowo musiałem przekonwertować wszystkie moje pliki, które były jeszcze aktywne, co jest bardzo pracochłonne.
Z mojego punktu widzenia zmiana oprogramowania tylko ze względu na różnicę w kosztach utrzymania nie ma znaczenia. Ponieważ czas, który poświęcisz na szkolenie, przekształcanie istniejących plików, będzie Cię to kosztować co najmniej dwa lata utrzymania (cena utrzymania oprogramowania).
Po niepewności, że nie możesz zrobić z nowym oprogramowaniem, to, co robiłeś wcześniej (jeśli robisz rzeczy trochę Siuksów) jest również pewnym ryzykiem.
Koszt konserwacji ma zostać zredukowany do kosztu miesięcznego (podstawa 90 € za godzinę dla BE lub więcej, w zależności od wielkości BE), więc jeśli zmniejszysz koszt miesięcznej konserwacji do kosztu godzinowego, spójrz, co to robi.
To jest to, co mogę powiedzieć panu osobiście.
Twoja prośba zawsze da Ci trochę rozgłosu, prawda?
Pozdrowienia