Tak naprawdę nie chodzi więc o hity stricte mówiąc, ale nie do końca wiedziałam, jak nazwać tę rozmowę...
Moja sytuacja jest następująca: wykonuję wzór/obramowanie w reliefie na dowolnej zaokrąglonej powierzchni (pseudocylindrycznej). W tym celu wykonuję szkice, które rzutuję na daną powierzchnię, a następnie wykonuję "Bossage/Base samipt", jakby chciałem zrobić rurę. Jak na razie nie ma problemu. Mój problem pojawia się wtedy, gdy chcę te "rurki" ze sobą połączyć.
Rzeczywiście, kiedy rzutuję szkic na pseudocylindryczną powierzchnię, rzut zatrzymuje się na poziomie innych rur (tutaj rzut szkicu części pionowej zatrzymuje się na samym końcu łuku). Więc nie są połączone.
Chociaż odpowiedź została już udzielona, nadal zrobiłem test.
Na początku poszedłem z funkcją nawijania (aby przetestować możliwą drugą metodę), ale nie jest to praktyczne w przypadku kształtów cylindrycznych, funkcja pozostawiania puszcza kopertę lub oszukuje na promieniu.
Tak więc rozwiązaniem zastosowanym w moim przykładzie jest projekcja 3D na twarzy w 2x, 1 dla górnej + dolnej lewej gałęzi, a druga tylko dla prawego dolnego rogu.
Następnie szkic, aby utworzyć kształt (okrąg) na końcu każdego ze szkiców.