Połącz ten spiralny wlot z resztą korpusu przedmiotu obrabianego

Cze wszystkim 

Projektuję ten filtr z Catią. Poniższy obraz jest przykładem tego, co  staram się osiągnąć w Internecie.

Wlot tego filtra ma postać spirali (typ wlotu Turbo, turbosprężarka itp.) (styczny wlot powietrza); Narysowałem tę spiralę z Catią (rysunek w załączeniu)

Mój problem polega na tym, że nie wyobrażam sobie, jak mogę zintegrować tę spiralę z resztą korpusu filtra (cylindryczna górna część na załączonym rysunku)

Czy możesz dać mi pomysł? (niezależnie od tego, czy jest to projekt części, czy projekt generatywnego kształtu)

Z góry dziękuję

3.jpg

Witam

Na zdjęciu wlot i wylot są prostopadłe, jeśli tak jest w twoim przypadku, będziesz musiał zacząć od modyfikacji spirali i dodania linii prostej (wlotu), którą łączysz w krzywiźnie ze zwijarką (pod GSD).

Mówisz o połączeniu z powierzchnią cylindryczną, ale na zdjęciu jest to część plastikowa, więc połączenie zostanie wykonane za pomocą dwóch odwróconych stożków (stąd średnica zamiatania, która zwiększa się od wejścia do dołu spirali).

Edycja : jeśli średnica musi pozostać stała, to spirala musi być stożkowa (podążaj za kątem pochylenia).