Witam
Jak nawiązać połączenie z dowolnymi dwoma kątami.
Dziękuję za pomoc, chcę go wykorzystać w symulacji.
Pozdrowienia.
Widmo.
variante_avec_deux_cordons.docx
Witam
Jak nawiązać połączenie z dowolnymi dwoma kątami.
Dziękuję za pomoc, chcę go wykorzystać w symulacji.
Pozdrowienia.
Widmo.
Witaj Spectrum
Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem twoją prośbę. ;-) ;-)
Mówisz "połączenie" z dowolnymi dwoma kątami. "" ????
W Twoim .doc widzimy wynik, ale nie znamy wszystkich parametrów używanych do symulacji, ani tego, co Ci nie odpowiada.
Mam wrażenie (bez żadnej pewności), że zależy Ci na tym, aby zdalne obciążenie miało inny kąt nacisku czy naprężenia na blachę, która ugina się pod wpływem siły. Będzie to miało wpływ na zmianę deformacji.
Jeśli to moje nieporozumienie, to jest to prosta kwestia słownictwa ;-)
Czy może Pan/Pani określić, co chce Pan/Pani zrobić?
Opublikuj również swój ASM lub zrzut ekranu z parametrami używanymi do symulacji.
Pozdrowienia
Witaj Zozo,
W rzeczywistości chcę mieć możliwość zmiany kąta ciągnięcia, jak w przykładzie w moim słowie,
Aby zbliżyć się do obliczeń teoretycznych, to jest mój pomysł.
Dziękuję za pomoc, dołączam paczkę mojego modelu, ponowne wykorzystanie modelu z Twojego forum poprzez modyfikację przez powłoki, aby umożliwić prostopadłe sznury.....
Witam
Oto wynik z celowo przesadzoną deformacją.
Było kilka błędów (i zupełnie bezużytecznych rzeczy), ale najważniejszą rzeczą dla tego typu deformacji jest
Nie wiem, którą masz wersję oprogramowania, jeśli jest to 2019, dam ci plik, w przeciwnym razie będę musiał zrobić ci mini samouczek.
Pozdrawiam (spójrz na załącznik, aby uzyskać lepszy obraz)
A więc, brawo, zaniemówiłem.....
Bardzo dziękuję za sposób, w jaki podszedłem do mojego problemu, myślałem o wykonaniu pięty na poziomie spoiny, a nie pełnego przebicia, aby mieć powierzchnię, ale nie zrealizowałem tego, ponieważ nie prostopadła do poziomu kotwy.
Przeanalizuję Twoje ulepszenia i modyfikacje, aby móc z niego korzystać.
Korzystam z oprogramowania Solidworks 2019.
Z poważaniem.
Widmo.
Witaj Spectrum
Cieszę się, że udało mi się trochę pomóc.
Załączam plik części z wynikami.
Ostrożny:
Mała osobista rada od techników Visiativ : zawsze unikaj symulacji ze szwami spawalniczymi (poza tym są one bardzo źle wykonane), ponieważ nic to nie wnosi, zwłaszcza w przypadku każdej części o grubości mniejszej niż 10 mm. Powyżej 10 mm, a w najgorszym przypadku zrób sobie przewód głośności podłączony do części, a uzyskasz znacznie lepsze wyniki do kontrolowania. Zwłaszcza, że do spawania dostępne są tabele wytrzymałości spoin i to według rodzaju spoiny, które pozwalają sprawdzić wyniki symulacji.
Jeśli potrzebujesz więcej informacji o SW, wiesz, gdzie się z nami skontaktować.
Pozdrowienia
PS: Możesz zamknąć temat, wyznaczając najgorszą odpowiedź ;-) ;)