Witam;
Muszę złożyć ten sam produkt 4 razy. Aby uniknąć marnowania czasu na wykonywanie tej samej pracy 4 razy,
Czy możesz mi powiedzieć, jak mogę z pierwszego produktu automatycznie zebrać pozostałe 3? (Być może istnieje jakiś związek między ograniczeniami części 4 produktów).
Uwaga: Części zostały skopiowane i wklejone do każdego produktu. Wszystkie 4 mają te same ograniczenia (ale nie łączą się)
Za każdym razem muszę ręcznie edytować 3, które pozostają.
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrowienia
Manel powiedział:
Witam, jeśli musisz to zrobić tylko 4 razy, odpuść, zrób to 4 razy.
Jeśli jest to częstsze (standardowe obiekty biblioteczne, np. łączniki, itp.).
Wymaga to przygotowania i zarządzania tymi plikami w bibliotece, więc czas na inwestowanie i utrzymanie nie jest opłacalny przez 4 razy.
Dodatkowo, w CATIA z MD2 nie mam licencji pozwalającej mi na rejestrację odwołań do ograniczeń w komponencie.
Możemy jednak poprawić identyfikację punktów odniesienia części za pomocą publikacji, jest to przydatne i szybkie.
W zakładce "Outis / Publikacje" plik części
Należy wybrać elementy, które zostaną użyte do umieszczenia części w zespołach.
Płaszczyzna podparcia lub powierzchnia podparcia części, linia prosta służąca jako oś lub wykryta oś powierzchni cylindrycznej itp
Musisz nadać jawną nazwę temu, co publikujesz: "Plan wsparcia", "oś centrująca"
Domyślnie należy utworzyć co najmniej 2 publikacje pozycjonujące dla części cylindrycznej, 3 publikacje dla pozostałych, a nawet więcej (np. śruba z walcowym, która może być używana jako zaciskowe lub regulowane ograniczniki, dociskowe.
Witam, dziękuję Panu.
Wypróbuję twoją propozycję.
Z drugiej strony, co sądzicie o załączonym filmie? (od 2:48 >>koniec)
Wiązania połączenia zespołu
Czy może rozwiązać również ten problem?
Dziękuję
Tak, w przypadku części, które zostały skopiowane / wklejone z wiązaniami, wystarczy ponownie połączyć brakujące odniesienie docelowe.
1 polubienie