Witaj Społeczności,
"Solidworks" interesuję się już od jakiegoś czasu, ponieważ to oprogramowanie fascynuje mnie ze względu na swoje możliwości. Nie jestem codziennym użytkownikiem, ponieważ moja praca nie ma nic wspólnego z CAD , ale "zakochałem się" w nim kilka razy, gdy go używałem.
Jeśli więc tak jak ja niektórzy z Was zaczynali od zera i mogą mi doradzić, nie wahajcie się. Powiesz mi, że każdy zaczynał od zera, ale mam na myśli coś innego niż program szkolny, ponieważ w wieku 44 lat nie mogę zmienić swojej orientacji akademickiej :-)
Moje aktualne badania:
- Zastanawiam się nad możliwością odbycia kursu szkoleniowego za pomocą mojego konta szkoleniowego (CPF). Wydaje się, że jest to skompromitowane, ale uparcie dążę do tego.
- Pod względem wyposażenia patrzę na stacje stacjonarne HP prezentowane na stronie. Ale z tego co już wyczytałem na forum, to lepiej mieć dobrą okazję niż nową przeciętną stację. Nie określiłem budżetu, ale jeśli wiesz, gdzie znaleźć dobre okazje, z góry dziękuję. Szkoda, że nie ma działu do sprzedaży forów.
- Jeśli chodzi o oprogramowanie Solidworks to zapytam moją firmę czy możemy mieć dostęp do licencji w preferencyjnej cenie. Jeśli znasz inne alternatywy, widziałem również, że wynajem wynosi około 300 € miesięcznie.
- Do treningu szukam metodycznej nauki, ponieważ ten świat jest tak ogromny, że nie wiem, od czego i od czego zacząć. MyCAD Premium Services oferuje alternatywę dla e-learningu, ale musi być zbyt drogi w przypadku prywatnego nauczania.
Masz to, przyjaciele, wszystkie wasze uwagi będą mile widziane, aby zacząć od dobrej myszy.
Życzę Wam szczęśliwego nowego roku 2019 bardzo "Solidnego" :-)
Schuss!!
Uwaga: Ze względu na czarter reklamowy lub inne forum nie wahaj się skontaktować ze mną przez wiadomość prywatną, jeśli to konieczne.