Witam absolwentów forum.
Jestem nowy na tym forum i mam mały dylemat.
Pomaganie innym jest normalne, ale ponieważ jesteśmy na forum, gdzie SW jest w większości, zastanawiam się, jak daleko możemy lub powinniśmy komuś pomóc, jeśli wykracza to poza same pytania SW.
Jeśli, na przykład, otrzymam montaż, w którym widzę coś, co wydaje mi się być kilkoma błędami konstrukcyjnymi lub ryzykuję mniejsze lub większe niepowodzenie w projekcie, to czy powinniśmy pozostać przy zadanym pytaniu (np. symulacja), czy też możemy kontynuować temat, na przykład z nowym tytułem "pomoc konstrukcyjna w giętarce do bananów".
Dziękujemy za Wasze opinie i rekomendacje :-)
1 polubienie
Witam.
Tak, najczęściej dotyczy to Solidworks, ale widziałem wiele innych programów jak autocad, catia czy rhino i innych, których w ogóle nie znam.
Po 2 rozwiązaniach, jeśli chcesz pomóc/doradzić poprawę, to zrób to albo w odpowiedziach danej osoby, albo wyślij jej prywatną wiadomość, aby nie zaśmiecać posta.
W zeszłym tygodniu była już jedna osoba, która poprosiła o poradę projektową, a kilka osób wyraziło swoją opinię na ten temat bez problemu.
Z drugiej strony zawsze uczysz się na doświadczeniach innych ;) Nawet jeśli nie dotyczy to osoby, która opublikowała post, może być przydatne dla kogoś innego.
Poza tym to forum jest inne w tym sensie, że nie ma klasycznej sekcji, posty są jeden po drugim, a nowy post lub ostatnie odpowiedzi znajdują się na górze listy.
Osobiście nie podoba mi się to zbytnio, ale cóż... Przyzwyczailiśmy się do tego
W przeciwnym razie witamy w :)
2 polubienia
Witam
Ze swojej strony, jeśli zauważę problem w projekcie, daję o tym znać, ponieważ może to pomóc w rozwiązaniu początkowego problemu, ale jeśli jest to kwestia przejrzenia całego projektu i wykonania pracy za tę osobę, to już inna historia. Zauważamy osoby, które mają problem i pozostałych, którzy chcieliby mieć swoją twarz z całym projektem...
2 polubienia
Witam was (chociaż nie jesteście też tacy nowi i bardzo aktywni)
Z drugiej strony uważam, że forum jest miejscem wymiany, dzielenia się i uczenia się. Jeśli twoja analiza i twoje doświadczenie pozwalają ci pomagać innym nawet w ich studiach, nie pozbawiaj się tego, ale bądź ostrożny, jak mówi ac cobra 427 , jest to kwestia "wyjaśnienia", a nie "zrobienia zamiast", w przeciwnym razie jest to bezużyteczne...
Pozdrowienia
2 polubienia
ah tak nie zrobiłem gaf, że to był nasz Zozo super aktywny z fofo XD
Oczywiście to nie jest tak, jak z tymi, którzy zadają pytanie w tytule swojego posta i szukają kogoś do wykonania swojej pracy. na przykład "daj mi swoje 3D, abym mógł je jutro zaprezentować mojemu nauczycielowi... " Gwizdki" :)
2 polubienia
@Zozo
Cytat z mędrca
JEŚLI DASZ CZŁOWIEKOWI RYBĘ,
PEWNEGO DNIA BĘDZIE JADŁ.
JEŚLI NAUCZYSZ GO ŁOWIĆ RYBY,
ON ZAWSZE BĘDZIE JADŁ
LAOTA-TSEU
@+ ;-)
2 polubienia
Dziękuję wszystkim (chociaż wydaje się, że nie ma wielu "wszystkich")
Zamierzam to wypróbować, aby zobaczyć, myślę szczególnie o kilku zmotywowanych młodych ludziach, którzy popełniają błędy z powodu braku doświadczenia.
Mam nadzieję, że nie powiem im zbyt wielu bzdur, ale liczę na Was :-)
Do Plutarcha ;-)
PS: Szkoda, że nie możemy podać kilku poprawnych odpowiedzi
2 polubienia