Myślę, że rozwiązanie sbadenis działa. Konstrukcję spawaną należy umieścić w zespole, ale bez usuwania materiału i przeprowadzić ją w zespole bez edycji konstrukcji spawanej i nie propagować usuwania materiału do części.
Możesz utworzyć zestawienie materiałów, które zostanie automatycznie utworzone na podstawie konfiguracji Zapas spoiny, przełączając funkcję usuwania w stan usuwania
w konfiguracji Materiał spawalniczy, ale nie w konfiguracji Materiał do obróbki.
Tak więc będziecie mieli wszystkie swoje identyczne ciała w swojej nomenklaturze.
Rzeczywiście, to działa, jednak to, czego szukamy jako rozwiązania, to to, że nieprzycięte części + częściowo przycięte są zgrupowane razem. (W rzeczywistości podczas produkcji części będą miały dokładnie takie same natężenia przepływu). Jednak te powyżej i poniżej wytłaczania będą nowymi częściami, ponieważ nie będą miały tego samego przepływu.
W końcu udało nam się otworzyć Twój plik za pomocą narzędzia SolidWorks 2018 Cloud
Kiedy otworzyłem plik części, zauważyłem, że funkcja konstrukcji spawanej nie jest używana w taki sam sposób, jak my.
Posiadamy bibliotekę profili dla naszych części, dzięki czemu możemy łatwiej zmieniać profile Następnie mamy szkic do usunięcia materiału.
W Twoim pliku, o ile się nie mylę, jest to po prostu moduł "konstrukcji spawanej", który jest otwierany, a następnie wykonywana jest ekstruzja.
Wreszcie na rysunku, w nomenklaturze widzimy 20 części mierzących ten sam wymiar Podczas gdy musielibyśmy zobaczyć 15 sztuk o długości 200, 5 o długości 52,33 i ostatnie 5 o długości 49,84.
Nie wiem, czy nasza potrzeba została zrozumiana, czy to my nie zrozumieliśmy Twoich odpowiedzi. Chciałem tylko podsumować to, co zrozumieliśmy z naszej strony.