Budowanie w "miejscu"

Cze wszystkim

Wbudowałem kawałek dokumentu, centralny fragment lub jest przeszczepiony inny mały kawałek, moje pytanie brzmi, chciałbym odzyskać ten mały kawałek z  każdym z nich kawałek dokumentu, aby móc wykonać

rysunek łatwo i wykorzystaj je później na mój sposób, jak postępować, aby je odzyskać , dziękuję za odpowiedź.

Marco.

Hello@marco

Sprawdzam!

Masz dokument SLDPRT, który zawiera zestaw obiektów.

Nie wykonałeś wszystkich swoich małych części, zaczynając od ASM, w którym to przypadku miałbyś plik SLDASM

Pozdrowienia

PS: w zasadzie używamy asm, który zawiera wszystkie indywidualne pliki części SLPRT (utworzone oddzielnie od asm) i które zostaną złożone przez ograniczenia w ASM. To jest najprostsze AMHA

4 polubienia

Tak, wolałem budować w ten sposób, myśląc, że mogę później wyizolować tę małą część, aby uczynić ją prawdziwymi niezależnymi częściami, ale  to nie wygrywa na solidworks, narysowałem na wersji topsolid niższej niż wersja 7 i jeśli moja pamięć jest dobra, budowaliśmy 2 metodami; Powiedziałem w "miejscu" lub "w górę", pomyślałem, że nie użyję zespołu, którego jeszcze nie znam zbyt dobrze pod solidworks, ale to nadejdzie.   Dlatego stosujemy tę metodę.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi

Marco

Możliwe jest wbudowanie w obie metody również za pomocą Solidworks, ale nie mogę powiedzieć o tym więcej

Chyba za dużo myślę o montażu w warsztacie ;-) albo wszystko jest luźno na stole montażowym, ale na szczęście jest piękne ujęcie wykonane przez Marco do montażu ;-) ;-)

Pozdrowienia

Jeśli jest to tylko wyjmowanie rysunków, możliwe jest wybranie bryły (obiektów) do wyświetlenia w widoku (przycisk u góry w menedżerze funkcji widoku).
Inną metodą, niewiele lepszą z punktu widzenia działającej ortodoksji, jest tworzenie konfiguracji i usuwanie nadwyżek ciał.

Aby było czystsze, musisz skopiować istniejący plik części do tylu plików, ile jest części, edytować każdy plik, aby zachować tylko odpowiednie funkcje, zerwać linki zewnętrzne, zbudować asm.

1 polubienie

Witaj @Marco,

Aby zapisać część zbudowaną z kilku brył do kilku niezależnych części, dostępna jest funkcja "zapisz bryły" (Wstaw/Funkcje/Zapisz bryły). Pozwala nawet na przekształcenie części w zespół (części zostaną wtedy prawidłowo umieszczone w przestrzeni, a następnie zamrożone).

avant enregistrement des corps

après enregistrement des corps

2 polubienia

Witam

Problem z tą metodą polega na tym, że ciała są powiązane z plikiem, z którego pochodzą. Dlatego konieczne jest zachowanie oryginalnego pliku, aby móc go modyfikować.

Podstawowym rozwiązaniem byłoby utworzenie zespołu z częściami wbudowanymi w ten zespół, a następnie zapisanie ich początkowo jako wewnętrznych części tego samego zespołu (w tej chwili nie ma rejestracji pliku zewnętrznego).

Łatwiej jest wtedy zapisać je na zewnątrz, zachowując drzewo budowy.

1 polubienie

Prostym rozwiązaniem jest stworzenie różnych stanów wyświetlania: jeden globalny, w którym widzimy wszystko, i jeden na ciało.

Na rysunku wystarczy wybrać stan wyświetlania bryły, aby zobaczyć tylko ją i ukryć wszystko inne.

Nie jest najszybszy, ale działa całkiem nieźle.