Gdy tworzę notatki w klipie i stosuję do niego konspekt, jeśli notatka znajduje się w wielu wierszach, konspekt jest tworzony dla każdej linii, a nie dla całej notatki.
Tym dziwniejsze jest, że napotykam ten problem tylko na jednej ze stacji, na której zainstalowany jest SdWks. Nie mogę znaleźć, który parametr zmienić.
Głupia rzecz, której możesz spróbować. Jeśli wykonujesz znak powrotu karetki (enter lub input), uwzględnia on, że są to dwa odrębne akapity, stąd kontury dla każdego wiersza.
Z drugiej strony, jeśli wykonasz shift + enter (shift + enter), to jest to podział wiersza w tym samym akapicie (jak w Wordzie i większości komunikatorów i programów do formatowania tekstu, ) i dlatego nie powinien generować nowego konspektu, ponieważ jest to ten sam akapit z kilkoma wierszami.
Więc to jest złośliwe, są 2 sposoby na umieszczenie ramki wokół tekstu: - albo zaznaczamy pole w menedżerze funkcji, gdy wybrany jest obiekt notatki; - Albo zaznaczysz tekst w notatce, a za pomocą tego samego pola wyboru Menedżer funkcji możesz zastosować kształt do tego tekstu. Ale rzeczywiście, niezależnie od tego, czy jest to wprowadzenie, czy wciśnięcie Ctrl, te 2 linie są obramowane niezależnie.
To shift + enter ja się upieram ;-) a nie ctrl + enter co jest bez żadnego efektu.
Możesz spróbować tego STP, nigdy nie wiesz, ponieważ jest to funkcja systemu Windows, a nie oprogramowanie, jak mi powiedziano. Rutyna systemu Windows jest dziwna, prawda?
Przykro mi, że zaprzeczam Ci (częściowo): - na tym forum, Word, shift-enter rzeczywiście tworzy podział wiersza, a nie akapit (łatwe do przetestowania: odstępy między wierszami nie są takie same); - na XL shif-enter sprawdza poprawność bieżącej komórki i przesuwa zaznaczenie w przeciwnym kierunku (tj. w górę w przypadku ustawień domyślnych) niż w przypadku naciśnięcia Enter. Alt-enter umożliwia utworzenie podziału wiersza w komórce. - na SW shitft-enter pokazuje mi ładny kwadrat:
a Ctrl-Enter (zastosowany tutaj przed wykonaniem Shift-Entry) tworzy podział wiersza:
Dziękuję za odpowiedzi. Po kilku manipulacjach wszystko wróciło do normy, z pewnością był to zły sposób załatwiania spraw na danej stacji. Elementy odpowiedzi doskonale opisują funkcjonowanie, które otrzymuję: kontur jest wykonany wokół całej notatki lub po prostu na linii, w zależności od rodzaju zaznaczenia.