Mój problem polega na tym, że nie mogę ograniczyć mojego szkicu, gdy wykonuję okrągłe powtórzenie. Rzeczywiście, kiedy uruchamiam funkcję "okrągłego powtarzania", nie mogę wybrać punktu początkowego części. Funkcja powtarzania automatycznie wybiera punkt na środku pomieszczenia, który nie jest ograniczony. Wynikiem jest więc nieograniczony szkic.
Oczywiście SW bierze początek domyślnego szkicu, o ile nie wybrałeś elementów do powtórzenia i dopiero wtedy możesz zmienić punkt obrotu.
Zrobiłem test, wybierając punkt, a następnie elementy , ale i tak umieszcza początek.
Tak więc w przypadku tej funkcji radzę bardziej zejść na sam dół i wybrać swoje jednostki do powtórzenia, a następnie wybrać środek swojego powtórzenia. (Elementy, które mają być powtarzane, można również wybrać przed rozpoczęciem powtarzania, prościej jak "wybierz ciąg".)
Z osobistego punktu widzenia wolę próby na poziomie utworu, a nie szkicu, ale to jest mój osobisty wybór.
Kolejny mały problem, gdy wybierasz elementy, a następnie powtarzasz, umieszcza kropkę na niebiesko i mówisz do siebie "ba wszystko, co musisz zrobić, to wybrać mój nowy środek", i ba nie, musisz kliknąć ponownie w niebieskie pole (nawet jeśli już jest) i tam możesz zmienić punkt. (Patrz Do Supp)
Myślę, że moja pierwsza odpowiedź była nadal aktualna; Musisz wybrać środek jednego z powtórzeń i tam utworzyć ograniczenie koincydencji ze szkicem o średnicy 100 i powtórzyć operację po raz drugi, tak aby powtórzenie było całkowicie ograniczone. Mogli już znaleźć rozwiązanie, które rozwiązałoby problem...
To prawda, że to działa, ale problem polega na tym, że w przypadku powtórzeń kołowych, jeśli masz zmianę średnicy powtórzenia, modyfikacja jest bardziej irytująca, ponieważ ta funkcja tworzy wymiar poziomy i pionowy w stosunku do początku części
Ah również, jeśli twoja część ma mieć rodzinę części lub tylko wariant, zrób dziurę w 1, a następnie okrągłe powtórzenie funkcji, będzie to łatwiejsze do zarządzania i bardziej czytelne w drzewie.
Doskonale, metoda FUZ3D działa doskonale (przesuń środek okręgu i ogranicz niebieską kropkę w początku). Nawet jeśli w szkicu znajduje się kilka kształtów, wynik jest całkowicie ograniczony.