Muszę zastosować połączenie krzywkowe między krzywką a uderzaczem, oba mają stałą oś. Jednak ograniczenie nie działa, ponieważ mówi mi, że powierzchnia nie jest jednolita? Przeprojektowałem ten element i sprawdziłem, czy każdy segment szkicu jest styczny z pozostałymi.
Oto przegląd, kiedy próbuję umieścić ograniczenie krzywki, za twoją radą dodałem liście na moich kątach, aby zwiększyć obszary tarcia, ale to nadal nie działa...
W przeciwnym razie nie do końca rozumiem twoje inne rozwiązanie, jeśli mógłbyś je dokładniej wyjaśnić
Czy możesz przesłać swój szablon (przynajmniej ostatni).
W załączeniu model (asm ze zintegrowaną częścią), który szybko wykonałem. Nie miałem żadnych szczególnych problemów, chyba że promień krzywki licznika jest większy niż najmniejsza krzywka.
Przetestowałem wasz montaż i nie widzę żadnych problemów. Dodałem część, aby mieć dwie stałe osie i przetestowałem.
Nie ma szczególnych problemów.
Unikaj w miarę możliwości zbyt stromych podjazdów krzywkowych. W przypadku historii średnicy popychacza jest to normalne, nie powinna mieć średnicy większej niż najmniejsza średnica krzywki, w przeciwnym razie masz 2 punkty styczne.