Witam, mam problem z 2 długim cylindrem. Zrobiłem wiązanie koncentryczne dla 2 długich cylindrów, aby umieścić duże wiązanie styczne, działa dla 1., ale dla drugiego nie działa "wiązanie styczne nadmiernie ograniczyłoby zespół"
capture.png
Witam, mam problem z 2 długim cylindrem. Zrobiłem wiązanie koncentryczne dla 2 długich cylindrów, aby umieścić duże wiązanie styczne, działa dla 1., ale dla drugiego nie działa "wiązanie styczne nadmiernie ograniczyłoby zespół"
Witam
Dlaczego Styczna? Czy nie jest to raczej współosiowość?
W przeciwnym razie narysuj osie, a następnie kollineary.
Niech moc będzie z wami.
Witam
Mówisz o tym problemie w dziedzinie montażu lub w symulacji.
Uwaga ogólna
Kiedy masz otwór i oś, musisz umieścić naprężenie współosiowe, a nie styczne. LUB powiedz nam, dlaczego koncentryczny.
Jeśli masz ten komunikat, prawdopodobnie oznacza to, że masz już ograniczenie dotyczące swojego kodu PIN. Usuń więc jeden z dwóch (pierwszy często nie jest właściwy, ponieważ czujesz potrzebę włożenia innego).
Pokaż obraz swojego drzewa kreacji, będzie to prostsze lub umieść swój zestaw w pliku ZIP, abyśmy mogli go obejrzeć.
Pozdrowienia
Cześć @OBI WAN
Czekam! Ale mam nadzieję, że ograniczeniem nie jest trzymanie pręta na dnie otworu. W takim przypadku odcięty koniec wrzeciona musi być styczny do powierzchni dużego cylindra. A SW wcale tego nie lubi. tego rodzaju ograniczenie :-)
Witam
Dlaczego nie sprawisz, że pojawią się tymczasowe osie i nie użyjesz ich do związania swoich elementów razem?
Naprężenie współosiowe ma pokrywać się z 2 cylindrami, a styczna ma w rzeczywistości zablokować je na dużym cylindrze. Tak więc dla pierwszego to działa, ale nie dla drugiego.
Musisz wybrać dwie krawędzie, tę na końcu wrzeciona i tę na otworze przelotowym
Zwróć uwagę, że możesz to również zrobić w punkcie, jeśli nie chcesz, aby kołek wystawał z drugiej strony
Po prostu nie!
W takim przypadku
Duży cylinder rysuje szkic, który byłby osią małego cylindra w miejscu.
W złożeniu zwiąż koniec tego szkicu z powierzchnią małego walca.
Niech Moc będzie z wami.
Zozo_mp wybrałem już krawędzie kołka i otwór, dla 1. pasuje ale dla drugiego pinu nie. Zapnę zespół, spróbuję nałożyć wiązanie styczne na 2-gi, to nie zadziała.
Można się do tego zabrać na trzy sposoby i we wszystkich trzech przypadkach działa to doskonale
Krawędź na krawędzi
Krawędź na płaszczyźnie lub płaszczyźnie pionowej musi być płaszczyzną nachyloną
Punkt na sworzniu i styczność z cylindrem piszczela
Punkt i oś środkowa kości piszczelowej z wymiarem
Itd... Itd
Jak już powiedziano,
Szkoda tworzyć 10 różnych tematów na pytania, które mogłyby dotyczyć tylko jednego i tego samego tematu...
Najprostszy wydaje mi się, jak już powiedziałem (dla mnie)
polega na ukazaniu osi i związaniu ich odległością
oś sworznia końcowego na osi goleni odległość x do powtórzenia na wszystkich pinach
Po współosiowości
takich jak odpowiedź @Zozo i @OBI WAN
@+ ;-)
Paf Pif Pufa
Wynika to ze sposobu, w jaki budujesz wszystkie swoje elementy, co jest co najmniej niekonwencjonalne. Lubisz komplikować sobie życie :-)
1°) W przypadku kości piszczelowej, zamiast tworzyć szkic z okręgiem i wytłoczeniem na żądaną długość, tworzy się cienką funkcję wokół osi (nawet nie obrót, który byłby drugą możliwością.
2°) W przypadku otworów ukośnych wykonuje się je za pomocą narzędzia Usuwanie materiału - Revolution (w ten sposób nie jest to wielka sprawa, ale dobrze, ponieważ narzędzie Drilling Assistant działa w ten sposób), zamiast robić otwór z płaszczyzny.
Z mojego punktu widzenia to nie 2-gi wywołuje poruszenie, ale 1-szy z twoją szczupłą rewolucją. Z drugiej strony, nie wiem, dlaczego taki sposób robienia rzeczy przełamuje ograniczenia.
Którą wersję oprogramowania posiadasz?
@ Wszystkie
Często możemy dyskutować, jak to zrobić, ale na pewno dlatego, że od dziecka zajmuję się obróbką przewodów w warsztacie i zawsze buduję swoje części z demontażem, tak jak robiłaby to maszyna (jak monter lub frezarka), stąd bardzo często szkice z planów. Używam tylko obrotów do osi (jak tokarka).
Z drugiej strony w przypadku produkcji addytywnej całkowicie zmieniłem swoją metodę, ale to już inny temat :-) :-)
Dzięki za odpowiedź, postaram się to, co mówisz. Posiadam solidworks 2014.
Brak treningu, naprawdę się męczę
Powinieneś nawet być w stanie zobaczyć osie otworów
pasek narzędzi na samej górze
Wyświetl/Pokaż ukryj/oś (i temperaturę osi w razie potrzeby)
i zobaczysz wszystkie swoje siekiery
po wyświetleniu swoich osi
Będziesz musiał po prostu zrobić zbiegi okoliczności
oś wrzeciona liniowego / otwór na sworzeń osi liniowej na goleni
Po punktach końcowych
i c zamknięte
@+ ;-)
@GT
problem nie polega na współosiowości, niezależnie od metody, ale na styczności: Krawędź => Krawędź lub Krawędź = > powierzchnia, aby zablokować poślizg wrzeciona.
PB wynika tylko ze sposobu, w jaki wykonano duży cylinder.
W przeciwnym razie wypróbowałem cztery metody i wszystkie działają normalnie, jeśli zbudujesz duży cylinder (piszczel) poprawnie.
W swoim sposobie montażu kilkakrotnie nadmiernie ograniczył te części (jak dwie płaszczyzny, aby uniknąć obrotu), ale nie wyszło to stamtąd, nawet po oczyszczeniu.
Jego brak treningu jest handicapem !szczególnie dla pinów w piszczelach to handicap :-)
Aby wszystko ograniczyć, użyłem osi tymczasowych, płaszczyzn w częściach i stangentyzowałem powierzchnię części udowej z krawędzią wrzeciona i działa to bardzo dobrze.
@Zozo Wiem, że przeczytałem twój wątek odpowiedzi ;-)
ale jest to prawdą, wyświetlając osie każdej funkcji
Jest to prostsze dla każdego
Mówiąc zbiegiem okoliczności
i bok po odległości od punktów końcowych
przynajmniej tak mi się wydaje ;-)
@+ ;-)
Próbowałem techniki ac_cobra, robiąc to, udało mi się schować cylinder, ale podczas symulacji pojawił się problem. Więc przejrzę twoje komentarze i złożę je ponownie, będę cię informować w poniedziałek.