Wiązanie w zespole

Witam

Po manipulacjach dodawaniem usuwania części w zespole w SW2014 mam ograniczenia, które wydają się jasnoszare i wadliwe. 

Myślałem, że usuwając części, ograniczenia same się usuną, ale tak nie jest w przypadku pozostałych części.

Czy istnieje możliwość szybkiego posprzątania? To kwestia wymazania tego, co już nie ma miejsca, w którym mogłoby być.

Kiedy usunąłeś swój utwór, w oknie dialogowym musiało pojawić się pytanie, czy chcesz usunąć "dzieci". Na pewno ich nie zaznaczyłeś.

Nowość w 2014 roku.

Edit: Temat częściowo tutaj w pokoju środowiska, zobacz odpowiedź od @jfaradon http://www.lynkoa.com/forum/3d/supprimer-une-fonction-parent-sans-supprimer-les-fonctions-enfants

W 2014 roku nie wiem, czy jest na to żenująca opcja

ale w 2012 roku patrzę na ograniczenia i uczniów 1/1 

@+ ;-)

Czyli to są zepsute odnośniki zewnętrzne?

Spróbuj wyświetlić/usunąć relacje i wybrać z menu rozwijanego opcję Przerwane lub Zewnętrzne.

Możesz otworzyć folder ograniczeń w dolnej części drzewa kompilacji, wybrać ograniczenia w kolorze jasnoszarym i usunąć je.

Z drugiej strony należy to zrobić w każdym podzbiorze.

@Benoit nie widziałem => próbuję

@gt22 w 2012 roku to zrobiłem, ale w 2013 roku już tego nie robiłem, a w 2014 roku zaczynam od nowa "co to jest"

@Lucas tak, zgadza się, ale zwykle Cię, czy chcesz usunąć w tym samym czasie, a następnie usuwa tylko w ogólnych ograniczeniach, a nie w folderze ograniczeń każdej części, która została poddana ograniczeniu.

@Pascal to co robię, ale ponieważ jestem leniwy szukam czegoś w 1 kliknięciu ;-)

2 polubienia

Możesz kliknąć je wszystkie, przytrzymując CTRL i usunąć je tylko raz na końcu!

1 polubienie

W przeciwnym razie, jeśli chcesz uruchomić makro, oto kilka pomysłów, ale nie jest to zbyt interesujące, chyba że masz kilkaset ograniczeń do usunięcia lub musisz to robić często:

http://help.solidworks.com/2011/English/api/sldworksapi/get_mates_and_mate_entities_example_vb.htm

http://compgroups.net/comp.cad.solidworks/macro-for-unsuppress-all-mates-in-all-ass/467862

Ale myślę, że nie warto!

Myślę, że benoit położył na tym palec, ale usunięcie dziecka nie jest dostępne. Zobacz obrazek

@Lucas to też nie jest duże ograniczenie, więc Makro bla. Już robię tak, jak powiedziałeś wcześniej, kliknij Ctrl i usuń.

capture_suppression.png
1 polubienie

Lub rozwiązanie, aby mieć wszystkie ograniczenia w jednym oknie:

Wybierz WSZYSTKIE części zespołu  przez okno za pomocą myszy, a następnie, przytrzymując CTRL, kliknij część prawym przyciskiem myszy i kliknij "Zobacz ograniczenia" (ikona ze spinaczem do papieru i okularami):

Zostanie wyświetlona lista wszystkich ograniczeń, przytrzymując CTRL, aby wybrać kilka z nich, będzie działać szybciej!

1 polubienie

Przejdź do Narzędzia/Opcje/Komunikaty/Błędy/Ostrzeżenia.

Może pojawić się komunikat, że raz zaznaczyłeś/odznaczyłeś, co oznacza, że nie możesz już uzyskać do niego dostępu. (Nie mogę ci bardziej pomóc, jestem pod 2013 rokiem)

1 polubienie

@ Benoit to wszystko! ------>Pachnie jak butelka

1 polubienie

Którą opcję odznaczyłeś, aby pojawił się ponownie? Tylko po to, by przydał się kolejnym, którzy będą przechodzić obok.

Na butelki ponad 500...

W Narzędziu/Opcji/Zespole sprawdziłem, sprawdź i automatycznie aktualizuj wszystkie komponenty

Nie otrzeźwia to usunięcia dziecka, ale w moim przypadku usuwa szare ograniczenia.