Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wzajemne ograniczanie poglądów,
(W szczególności ogranicz dwa identyczne widoki [z wyjątkiem innej konfiguracji], dokładnie jeden na drugim).
Dziękuję.
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wzajemne ograniczanie poglądów,
(W szczególności ogranicz dwa identyczne widoki [z wyjątkiem innej konfiguracji], dokładnie jeden na drugim).
Dziękuję.
Witam, w zakładce "układ widoku" u góry masz opcję "Widok z innej pozycji", która wydaje się utknąć w Twoim żądaniu.
Pozdrowienia
Witam
Nie możesz ograniczyć jednego widoku do drugiego, możesz po prostu umieścić je pionowo lub poziomo między nimi, a nie 2.
Z drugiej strony, w zależności od potrzeb, możesz wstawić inną pozycję, odpowiadającą konfiguracji : Wstaw/Widoki rysunku/Inna pozycja
Dziękuję wam obojgu za odpowiedź.
Gdy wykonam polecenie "Widok z innej pozycji", solidworks zwraca komunikat na poniższym obrazie.
Mam jednak swoje 2 konfiguracje na części.
Witam
Czy jest to widok przekrojowy? Ostatnio nie byłem w stanie zrobić "widoku z innej pozycji" z tego powodu.
Nie, to nie jest widok przekrojowy, a kiedy klikam na mój widok, pole staje się szare. Jeśli wybiorę opcję "Widok z innej pozycji do przodu", pojawi się komunikat o błędzie.
Jak powiedział Raimanu, bądź ostrożny, jeśli masz szczegóły lub cięcia, może to spowodować problemy z wykonaniem widoku...
Czy mógłbyś pokazać nam swój zestaw?
Nie mogę podać ani pokazać żadnych szczegółów na temat bieżącego utworu (ze względu na ochronę prywatności w mojej firmie).
Z drugiej strony postaram się jutro odtworzyć problem w innej części, którą mogę się podzielić.
Dziękuję i życzę miłego wieczoru.
Ok, dobry wieczór również dla Ciebie
Widok z innej pozycji działa... na zgromadzenia! Nie dla części.
Tak więc w twoim przypadku wykonaj kolejne wyrównania w poziomie, a następnie w pionie (w którym to momencie łącze poziome przeskoczy). Następnie wybierz jeden z widoków i kliknij prawym przyciskiem myszy "Zablokuj pozycję widoku".
Och tak!!! Masz rację, pionek nie może mieć dwóch różnych pozycji i dlatego działa tylko dla zestawów, których ruch chciałbyś pokazać.
Poprawny.
Bardzo dobrze, dziękuję za odpowiedzi.
Rzeczywiście, obecnie używałem wyrównania w poziomie, a następnie w pionie, ale to, co mi przeszkadzało, to to, że element nadal mógł się poruszać. Tak więc opcja "Zamroź pozycję widoku" bardzo mi odpowiada.
Miłego dnia!