Witam wszystkich, pracuję na Solidworks 2018.
Kiedy rysuję szkic, oprogramowanie podświetla predefiniowane ograniczenia szkicu: pionowe, poziome... Chciałbym wiedzieć, jak tymczasowo wyłączyć tę funkcję?
Nie chcę, aby oprogramowanie stanowiło dla mnie ograniczenie.
Może to być zarówno praktyczne, jak i uciążliwe. Zwłaszcza, gdy chcesz wykonać precyzyjne przycinanie obrazu, a oprogramowanie oferuje ograniczenie pionowe lub poziome przy każdym kliknięciu myszą.
Znajdź zdjęcie, aby zobaczyć wyraźniej.
Z niecierpliwością czekamy na Twój powrót i z góry dziękujemy
. Z wyrazami szacunku, Sylvain
PS: Oto zdjęcie zakreślone na czarno funkcji automatycznej, którą chcę skonfigurować.

Dobry wieczór Sylvain
Masz dwa rozwiązania
Ten, który będzie odpowiedni przez cały czas trwania rysunku lub tak długo, jak długo zachowasz tę opcję:
Aby to zrobić: w zakładkach kliknij ==> NARZĘDZIA ==> Opcje ==> Szkic = Odznacz automatyczne powiązanie (to odznacza wszystko poniżej tego znacznika wyboru) lub odznacz tylko te, które Ci nie odpowiadają. ==> Walidacja
Kolejne punktowe rozwiązanie (z którego korzystam prawie codziennie), które może Ci się przydać od czasu do czasu. Jeśli na przykład narysujesz linię, to jeśli naciśniesz i przytrzymasz CTRL, to SW nie zaoferuje Ci żadnej automatycznej relacji. Gdy tylko zwolnisz CRTL, relacje będą ponownie aktywne dla następnego wiersza.
Pozdrowienia
7 polubień
Doskonale, dziękuję drogi Zozo_mp za odpowiedź.
Chciałbym również podkreślić osobom odpowiedzialnym za stronę, że jest ona bardzo dobrze wykonana, przejrzysta i ergonomiczna.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
Z wyrazami szacunku,
Susan
1 polubienie