Czy możliwe jest połączenie w zespole 3 części w tym samym punkcie naprężenia magnetycznego? 2 kawałki nie martw się, ale kiedy chcę umieścić 3., punkty magnetyczne pierwszych 2 kawałków wydają się znosić nawzajem... Czy miałeś tego rodzaju potrzebę i jak ją rozwiązać? Dziękuję
Sprawdź, czy trzy punkty znajdują się na tej samej płaszczyźnie lub czy nie są ograniczone na płaszczyźnie, która nie pozwoliłaby na wykonanie żądanego ograniczenia między trzema elementami.
Czy możesz uzyskać choćby częściowy obraz trzech punktów połączeń.
Jakiego rodzaju ograniczenia używasz, wiedząc, że są co najmniej dwa na pomieszczenie, aby usunąć wszystkie DDL.
Czy możesz opublikować swój ASM z pakietem i iść lub czekając na przynajmniej obraz drzewa tworzenia z zastosowanymi ograniczeniami. Z drutem pająka na trzeci kawałek (po prostu go wybierz).
Nie jestem pewien, czy w ramach SW2022 możemy cokolwiek zrobić, ponieważ nie istnieje ;) (błąd w pisowni nie wątpię , tak dla żartu^^)
To, co mnie niepokoi w twoim pytaniu, to termy "magnetyczne" zwykle używane w 2D do dołączania do siatki, ale w żaden sposób nie zamrażają części, czy też masz na myśli ograniczenia montażowe, które to nie to samo?
Oto film przedstawiający ograniczenia magnetyczne: https://www.youtube.com/watch?v=me7gkUMl168
To jest dokładnie to, co próbuję zrobić, działa to idealnie, jak opisano na filmie, jednak w tym filmie przypadek, w którym 3 pokoje są podłączone do tego samego punktu, nie jest pokazany (i wydaje się, że nie działa). Moje pytanie brzmi tylko, czy ktokolwiek tutaj używa tego typu ograniczenia do szybkiego montażu modułowego i czy ma do czynienia z problemem, którego doświadczam.
Nie, wiedziałem o tym na przykład w przypadku sali bibliotecznej, że ograniczam się do panelu, który chcę, ale nadal muszę ograniczyć do pozostałych 2 osi. (jeśli chodzi o ograniczenie podłoża w filmie)
W każdym razie dziękuję za ten film, jest interesujący.
Jeśli chodzi o twój problem, w każdym razie twoje części pozostają ruchome (nie stałe / stałe), jeśli spróbujesz przesunąć podzespół, możesz zmienić punkt, jak chcesz, więc jeśli twoje elementy 1 i 2 nie poruszają się, gdy przyjdziesz zainstalować 3, nie powinno to stanowić problemu, Po zobaczeniu, co jeśli przesuniemy 1, jeśli 2 i 3 również się poruszają.
Swoją drogą, czy istnieje zespół główny, który służy jako odniesienie w tym systemie? Jeśli go przesuniemy, inne pójdą za nim, czy też wszystkie podzespoły są na tym samym poziomie?
Muszę zajrzeć pod SW basic, jeśli jest dostępny i zrobić kilka testów.
Można zauważyć, że ten typ wiązania zachowuje się trochę jak środek więzów profilu, które w rzeczywistości zawierają dwa wiązania , którymi są punkt i powierzchnia.
Jeśli powtórzę twój rysunek, trzeci element ma punkt, ale nie ma twarzy. Jeśli twój punkt znajdował się na rogu drugiego elementu (lub pierwszego, powinno to zadziałać).
Myślę, że wynika to z czegoś takiego. Na przykład, spróbuj umieścić nowe punkty na figurze A i B, ale z kawałkiem twarzy na A lub B lub obu.
Cóż, z małego testu, który udało mi się wykonać, wygląda na to, że punkty działają tylko 2 na 2, więc nie jest możliwe, aby mieć 3 w tym samym punkcie.
Nawiasem mówiąc, gdy 2 elementy są ze sobą połączone i przesuwasz 3. element, punkty połączeń już połączone nie są widoczne
Jedynym rozwiązaniem po tym jest utworzenie kilku punktów na tym samym elemencie.
Nawiasem mówiąc, z zasady unikaj nakładania punktów drugorzędnych, będzie to bardziej czytelne podczas montażu. W moim teście podłączyłem 3x ten sam pokój, mam tylko problem z orientacją, ale otwiera perspektywy, jak mówią^^