Witam
Chciałbym zasymulować opuszczanie maski za pomocą cylindrów. Wiedzieć, czy wszystko przejdzie, ale nie widzę, jakie ograniczenie wprowadzić. Ktoś ma pomysł?.
Z góry dziękuję
Pozdrowienia
sans_titre.jpg
Witam
Chciałbym zasymulować opuszczanie maski za pomocą cylindrów. Wiedzieć, czy wszystko przejdzie, ale nie widzę, jakie ograniczenie wprowadzić. Ktoś ma pomysł?.
Z góry dziękuję
Pozdrowienia
Witam
Wiązanie graniczne SolidWorks musi być używane w wiązaniach zaawansowanych:
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Limit_Mates.htm
Możemy nałożyć na to limit.
Jeśli ma to na celu sprawdzenie przesuwu cylindrów, (zakładając, że składają się one z 2 elementów korpusu + pręta) musimy użyć ograniczenia Limit Distance.
Zobacz zdjęcie.
Witam ograniczenie, które symuluje skok cylindra lub blokuje kąt maski między 2 wartościami ....
Witam
Możesz również skorzystać z funkcji "przesuń komponent" i zaznaczyć pole "Wykrywanie kolizji", aby móc zobaczyć, czy przechodzi lub dotyka miejsca
Nałożyłem ograniczenie, ale pręt cylindra w ogóle nie podąża za korpusem...
Trochę więcej szczegółów? Jaką drogą to podąża?
Poproszę zrzut ekranu z wadą?
Cóż, oprócz naprężenia granicznego musisz dodać koncentryczność między prętem a korpusem.
EDIT: A także między łącznikami a prętem / korpusem.
Oczywiście, musisz umieścić "koncentryczne" wiązanie między korpusem a prętem! Ograniczenie graniczne zarządza tylko odległością.
A jeśli twoje cylindry są podzespołami, musisz je skonfigurować jako elastyczny komponent w zespole pierwszego poziomu (oprócz tego, co zostało powiedziane powyżej).
Cześć @ Walentynki
jesteś pod którą wersją SW jeśli 2012 chcę szukać
Opublikuj swój plik
Mam wrażenie, że instalacja twoich gniazd to problem NIE
Twoja butla musi się kompresować i dekompresować? Nie wydaje mi się to zbyt mądre
@+ czerwony kapelusz ;-))
GT22 to są butle gazowe, jedyne co się liczy to odpowiednia pozycja, więc nie ma mowy o dekompresji kompresyjnej, są do tego stworzone, jego maska jest jak bagażnik Twojego samochodu.
@mathieu
bez względu na typ, podnośnik gazowy lub inny
ale wizualnie mi się wydaje, ale mogę się mylić
w zależności od rozmiaru, skoku tego cylindra i wybranej pozycji dla łączników oraz kąta otwarcia
Musi to być podczas wyścigu w kompresji i dekompresji
Nie jestem pewien, czy to mądre
u mnie normalna praca cylindra
Pozycja cylindra wsunięta przy zamkniętej pokrywie silnika
Położenie cylindra przy otwartej pokrywie silnika
Skok cylindra określa jego pozycję mocowania
@+ ...................... BR
Ok, nie zrozumiałem w tym sensie, ale masz rację.
Dziękuję Wam wszystkim,
Sprawdziłem inaczej, umieściłem ograniczenie kąta między maską a "ramą" i tam zmodyfikowałem ten kąt, pozostawiając współosiowość między prętem a korpusem cylindra i nakładając ograniczenie obrotu na widełki cylindra.
W każdym razie dziękuję wam wszystkim
Aby odpowiedzieć na @gt22,
Po symulacji podczas zamknięcia następuje tylko kompresja, a podczas otwarcia tylko dekompresja.
Więc pozycje moich kątów są dobre.