Ograniczenie?

Witam

Chciałbym zasymulować opuszczanie maski za pomocą cylindrów. Wiedzieć, czy wszystko przejdzie, ale nie widzę, jakie ograniczenie wprowadzić. Ktoś ma pomysł?.

Z góry dziękuję

Pozdrowienia

sans_titre.jpg

Witam

Wiązanie graniczne SolidWorks musi być używane w wiązaniach zaawansowanych:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Limit_Mates.htm

Możemy nałożyć na to limit.

3 polubienia

Jeśli ma to na celu sprawdzenie przesuwu cylindrów, (zakładając, że  składają się one z 2 elementów korpusu + pręta) musimy użyć ograniczenia Limit Distance.

Zobacz zdjęcie.

screenshot460.jpg
4 polubienia

Witam ograniczenie, które symuluje skok cylindra lub blokuje kąt maski między 2 wartościami ....

sw02.jpg
2 polubienia

Witam

Możesz również skorzystać z funkcji "przesuń komponent" i zaznaczyć pole "Wykrywanie kolizji", aby móc zobaczyć, czy przechodzi lub dotyka miejsca

1 polubienie

Nałożyłem ograniczenie, ale pręt cylindra w ogóle nie podąża za korpusem...

Trochę więcej szczegółów? Jaką drogą to podąża?

Poproszę zrzut ekranu z wadą?

2 polubienia

Cóż, oprócz naprężenia granicznego musisz dodać koncentryczność między prętem a korpusem.

EDIT: A także między łącznikami a prętem / korpusem.

3 polubienia

Oczywiście, musisz umieścić "koncentryczne" wiązanie między korpusem a prętem!  Ograniczenie graniczne zarządza tylko odległością.

2 polubienia

A jeśli twoje cylindry są podzespołami, musisz je skonfigurować jako elastyczny komponent w zespole pierwszego poziomu (oprócz tego, co zostało powiedziane powyżej).

2 polubienia

Cześć @ Walentynki

jesteś pod którą wersją SW jeśli 2012 chcę szukać

Opublikuj swój plik

Mam wrażenie, że instalacja twoich gniazd to problem NIE

Twoja butla musi się kompresować i dekompresować? Nie wydaje mi się to zbyt mądre

@+ czerwony kapelusz ;-))

2 polubienia

GT22 to są butle gazowe, jedyne co się liczy to odpowiednia pozycja, więc nie ma mowy o dekompresji kompresyjnej, są do tego stworzone, jego maska jest jak bagażnik Twojego samochodu.

1 polubienie

@mathieu

bez względu na typ, podnośnik gazowy lub inny

ale wizualnie mi się wydaje, ale mogę się mylić 

w zależności od rozmiaru, skoku tego cylindra i wybranej pozycji dla łączników oraz kąta otwarcia

Musi to być podczas wyścigu w kompresji i dekompresji

Nie jestem pewien, czy to mądre

u mnie normalna praca cylindra 

Pozycja cylindra wsunięta przy zamkniętej pokrywie silnika

Położenie cylindra przy otwartej pokrywie silnika

Skok cylindra określa jego pozycję mocowania 

@+ ...................... BR

3 polubienia

Ok, nie zrozumiałem w tym sensie, ale masz rację.

2 polubienia
Dobry wieczór w 2014 roku Mam ograniczenie współosiowe i ograniczenie odległości ruchu Nie istniał w poprzedniej wersji Z drugiej strony, oczywiście, ten montaż jest elastyczny w drugim zespole
2 polubienia

Dziękuję Wam wszystkim,

Sprawdziłem inaczej, umieściłem ograniczenie kąta między maską a "ramą"  i tam zmodyfikowałem ten kąt, pozostawiając współosiowość między prętem a korpusem cylindra i nakładając ograniczenie obrotu na widełki cylindra.

W każdym razie dziękuję wam wszystkim

Aby odpowiedzieć na @gt22,

Po symulacji podczas zamknięcia następuje tylko kompresja, a podczas otwarcia tylko dekompresja.

Więc pozycje moich kątów są dobre.