Zniknęły ograniczenia?!

Witam

Mam problem z montażem... Mam zestaw z konikiem polnym, którym chciałbym poruszać się tak, jak powinien.

Kiedy otwieram mojego konika polnego, mam wszystkie ruchy, które działają. Z drugiej strony, kiedy otwieram zespół, w którym znajduje się konik  polny, to tragedia!

Biorę rączkę konika polnego, aby się poruszył, a ruch nie idzie już prawidłowo, to tak, jakby nie było już żadnych ograniczeń na uchwycie.

I oczywiście, gdy wracam do samego zestawu z konikami polnymi, wszystko jest w porządku...

Co się dzieje?

Dziękuję

Thomas

sauterelle_volante.bmp

Witam

Być może musisz dostrzec ograniczenia, które nakładasz w swoim zespole między twoim sautrelle a resztą.

Jeśli nie, ogranicz tylko ciało sautrelle, a nie łodygę.

W swoim asm sautrelle sprawdź również, czy to twoje ciało nie jest stałym składnikiem

PS: Nie jestem jeszcze na Creo, ale miałem już tego rodzaju problem na Wilfire4

@+

1 polubienie

Cześć @ tomalam

Zauważyłem ten sam problem przynajmniej na SW

Aby częściowo go rozwiązać, twój konik polny musi znajdować się na ostatnim poziomie 

Ograniczenia ruchu działają

@+ ;-)

1 polubienie

Właśnie zobaczyłem coś jeszcze...

Kiedy umieszczam swój zespół w innym zespole, działa...

@Dahu dobrze kontrolowałem swoje pozycje stresowe

@Gt22 Próbowałem umieścić go na końcu, ale nic lepszego

Witam

Jedno lub 2 małe pytania do lepszej analizy.

Czy używasz standardowych ograniczeń lub miejsc docelowych według mechanizmu?

Czy wszystko jest odpowiednio ograniczone (brak małego kwadratu na elementach)?

Myślę, że problem musi wynikać ze stycznej, która oszczędza się po drugiej stronie średnicy. Dla części musi być włączona opcja hipotezy wiązań. Z pewnością musimy dodać ograniczenie orientacji.

Nad którą wersją pracujesz?

1 polubienie

Korzystam z Créo pro 5.0

Nałożyłem ograniczenia ruchu (oś, płaszczyzna...) i wszystko jest w pełni ograniczone, ponownie sprawdziłem każde łącze, ale nic podejrzanego

Argg, wszystko, czego nie używam.

Czy próbowano umieścić je w standardowym ograniczeniu?

Jeśli nałożę standardowe ograniczenia, już się nie ruszy!

Umieściłem tego typu ograniczenia w komputerze, ponieważ nie wiem, czy mówimy o tych samych rzeczach. Mam niezły ubaw

contraintes.bmp

Mówimy o tym samym.

Nie lubię korzystać z tych ograniczeń.

Wolę bardziej klasyczne ograniczenia pozycjonowania, takie jak wstawianie, wklejanie...

Następnie, aby go przesunąć, jeśli utworzysz płaszczyznę w zespole z kątem, wystarczy zmienić wartość kąta.

Możesz nawet umieścić tę wartość jako parametr.

1 polubienie