Wiązania podczas wstawiania części

Cze wszystkim.

Czy podczas wstawiania części do zespołu istnieje sposób na  automatyczne uruchomienie funkcji "wiązania"?

Wydaje mi się, że było to możliwe na starych wersjach, z SDW2018 pracuję.

Dziękuję za odpowiedzi.

Miłego dnia.

Dzień dobry

Masz na myśli automatyczne naprężenia na częściach do tego przeznaczonych (takich jak lub nakrętki do tego przeznaczone)

W przeciwnym razie musisz wybrać dwie części do związania i sterujący, a domyślnie oferuje najbardziej prawdopodobne ograniczenie (takie jak koncentryczne dla otworu i walca)

Czy możesz sprecyzować , ponieważ mam wersję 2018, więc możemy razem sprawdzić.

Pozdrowienia

@Zozo_mp, chodziło mi o to, że kiedy wstawiasz część, umieszczasz ją w dowolnym miejscu zespołu, a funkcja wiązania jest aktywna.

Nie chciałem rozmawiać o odniesieniach do wiązań, takich jak ogólnie na.

Witam

Uruchom automatycznie, nie wiem czy to możliwe, ale już tego nie masz w skrótu "s".

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Hello@NdMoutiers

Myślę, że rozumiem, nie rozumiejąc, czego chcesz.

Po wstawieniu części metodą "przeciągnij i upuść" z drugiego okna lub przez wybranie pliku z listy, część zostanie wstawiona lub w miejscu, w którym puścisz mysz, lub zostanie naprawiona w punkcie współrzędnych.

Dopóki zdeponowana funkcja nie zostanie zakończona, nie można aktywować funkcji ograniczenia.

Po twojej uwadze i nagłym zwątpieniu, które ogarnęło mój umysł, spróbowałem ponownie wszystkich możliwych kombinacji i cóż, wydaje się, że jest to niemożliwe.

Powód jest łatwy do zrozumienia, ponieważ wszystkie funkcje są sekwencyjne bez oprogramowania.
Funkcja wstawiania jest również sekwencyjna, więc nie ma możliwości wykonania dwóch jednocześnie. Choćby dlatego, że SW jest jednozadaniowy dla wszystkiego, co jest modelowaniem. Aby było to możliwe, potrzebna byłaby wielowątkowość i głęboka modyfikacja kodu oprogramowania.

Chyba, że kolega lub kolega z forum bardziej wykształcony ode mnie, zna jakiś trik, nie widzę jak to zrobić.

Pozdrowienia

2 polubienia

Dość już o analizie @Zozo_mp, więc pomysł może polegać na uruchomieniu polecenia "wiązanie" po umieszczeniu części.

Szaleńcy VBA nadal będą zadowoleni.

Witam

Pamiętam, że było to możliwe w starych wersjach, ale teraz staram się tego szukać, wygląda na to, że zostało usunięte.

Jeśli chcesz to zrobić, aby zaoszczędzić czas, proponuję połączyć funkcję "Dodaj komponent" i funkcję "ograniczenia" ze skrótami klawiaturowymi. Umożliwi to szybkie przełączanie się z jednego na drugi.

1 polubienie

Zobaczyć

http://help.solidworks.com/2016/french/solidworks/sldworks/c_Mate_References_Overview_SWassy.htm

@+

Ach, przypomniałem sobie też, że jest to możliwe..... w porządku, nadal mam całą głowę... OUFFFF !! Dziękuję @ludo.may.

Szkoda, że SDW usunęło tę funkcję..... nie glop !!

Więc będziemy używać skrótów klawiaturowych, aby zaoszczędzić czas!!

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Miłego weekendu!!!

temu ludo.mai | 2465 punkt(y)

Witam

Pamiętam, że było to możliwe w starych wersjach, ale teraz staram się tego szukać, wygląda na to, że zostało usunięte.

Jeśli chcesz to zrobić, aby zaoszczędzić czas, proponuję połączyć funkcję "Dodaj komponent" i funkcję "ograniczenia" ze skrótami klawiaturowymi. Umożliwi to szybkie przełączanie się z jednego na drugi.