Dziękuję za odpowiedzi
@zozo_mp
Bez korzystania z folderów to, co proponujesz, przypomina trochę to, co robimy teraz.
Ważne ograniczenia, nazywamy je nazwą, która coś znaczy, piszemy je wielką literą i przenosimy na górę listy ograniczeń. Do nazw dodawane są również niezwykłe wartości. Na przykład distance126 staje się JACK-0-200. Szkoda tylko, że nie możemy zgrupować gdzieś w montażu TOP "skrótów" do tych wszystkich ograniczeń.
@max59
Zacząłem w tym tygodniu, aby wypróbować trochę sterownika ograniczeń, który wygląda dla mnie interesująco. Nie zrobiłem jeszcze testu, ponieważ obecnie jestem na prostej maszynie: czy możemy pogrupować ograniczenia z kilku podpoziomów?
@stefbeno
Trudno jest zorganizować taki projekt.
Każdy podzespół ma swoje specyficzne ruchy, nie ma dla mnie możliwości ponownego montażu siłownika w górnym zespole. Plik badania utraciłby swoją spójność.
Do elastycznych montaży; Zgadzam się, bardzo szybko idzie "na żywo".
Jeśli chodzi o konfiguracje, jest bardzo, bardzo ciężki.
Weźmy przykład samochodu.
Powiedzmy , że otwór maski znajduje się w silniku SE.
2 konfiguracje: drzwi otwarte drzwi zamknięte.
Powiedzmy, że otwór bagażnika znajduje się w tylnym SE.
Załóżmy , że otwór w oknie kierowcy znajduje się w lewych przednich drzwiach SE.
Na górze musisz zrobić konfiguracje:
Maska zamknięta, bagażnik zamknięty, okno zamknięte
Maska zamknięta, bagażnik zamknięty, okno otwarte
Maska zamknięta, bagażnik otwarty, okno zamknięte
Maska zamknięta, bagażnik otwarty, okno otwarte
...
...
Szybko robi się z tego wielki bałagan, tym bardziej, jeśli istnieje kilka poziomów podzbiorów: bardzo czasochłonna łamigłówka.
Dlatego bardzo przydałby mi się dashboard grupujący parametry z różnych podzbiorów.
Jest to również bardzo przydatne do odnalezienia się w pliku z innego biura projektowego, a nawet pliku z naszego biura projektowego, z którym mieliśmy do czynienia jakiś czas temu i o którego organizacji zapomnieliśmy.