Witam
Mam problem z menu szybkich ograniczeń w złożeniach:
Po wybraniu twarzy pojawia się menu i wybieram typ wiązań. Pojawia się drugie menu, ale zaraz potem znika i nie mogę na przykład zmienić orientacji ograniczenia ani zablokować obrotu.
Czy wiesz, jak utrzymać to drugie menu aktywne?
Witam @loigdalais
Wynika to z faktu, że przesuwasz kursor poza pewien limit.
Jeśli przytrzymasz kursor nad podanymi opcjami, nie ma problemu.
Osobiście wybieram pierwszy obszar do ograniczenia ==> CTRL ===> wybieram drugi obszar do ograniczenia ===> zwalniam CTRL.
Zauważ, że z jakiegoś tajemniczego powodu czasami CTRL pozostaje nieaktywny w dużych zestawach.
Następnie używam SHIFT M, który pozwala mi nie przechodzić przez menu, aby nałożyć ograniczenia. SHIFT M rozwiąże Twój problem, jeśli chcesz przesunąć kursor poza obszar wyświetlania wyborów
Pozdrowienia
1 polubienie
Witaj @Zozo_mp,
W ten sam sposób wybieram ograniczone powierzchnie, ale nie ruszam się po kliknięciu żądanego ograniczenia. Drugie menu pojawia się bardzo szybko, bez ruszania kursorem.
Przeklęty!
Więc tam " Język na kota "
Czy możesz zrobić mini filmik?
Pozdrowienia
1 polubienie
Widzimy, że drugie menu pojawia się po każdym dodaniu ograniczeń, ale natychmiast znika. Nie ruszałem myszką ani niczym nie klikałem. Opcja pb stylu " automatycznie sprawdzaj poprawność ograniczenia "???
(Hiperstatyczne, ale to na przykład )
1 polubienie
@loigdalais
Ben! Uh! U mnie to, co widzimy, to normalne działanie z CTRL
Z drugiej strony, jeśli przejdziesz przez menu " Ograniczenie " (dla mnie Shift M), możesz wybrać tryb " wiele ograniczeń ". W takim przypadku można utworzyć kilka ograniczeń bez zamykania okna wyboru.
Powiedz nam, czy to drugie rozwiązanie spełnia Twoje potrzeby!
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam
W menu >Dostosuj opcję
W zakładce ‹ ‹ Pasek narzędzi › › znajduje się znacznik wyboru ‹ ‹ pokaż szybkie ograniczenia › ›
Pozdrowienia
3 polubienia
Witam
Myślę, że jest to tak skonfigurowane, w przeciwnym razie SW nie wyświetlałby tych menu. Z drugiej strony mam trochę ten sam problem z losowym lub przejściowym pojawianiem się, który zmusza Cię do przejścia przez menu ograniczeń.
1 polubienie
Drugie menu to to, które pojawia się po prawej stronie ze wszystkimi ograniczeniami?
Bo jeśli tak jest... Właśnie zobaczyłem, że robi to również w domu!
Potem, ogólnie rzecz biorąc, nie przechodzę przez to coś. Klikam na spinacz do papieru " ograniczenie ", aby uzyskać do niego bezpośredni dostęp.
Drugie menu zwykle wyświetla odwrócenie kierunku wiązania, a w przypadku współosiowości pozwala na zablokowanie obrotu.
Okej, mam: dziękuję @d.donval za wprowadzenie mnie na właściwe tory. Pole wyboru pokaż szybkie ograniczenia zostało zaznaczone, ale nie następujący znacznik wyboru: Pokaż przycisk ok (chociaż nigdy go nie używałem w wersjach pro).
Pb rozwiązany dziękuję wszystkim
2 polubienia
Cieszę się, że znalazłeś odpowiedź.
1 polubienie