Przeciwieństwo zbliżania się

Witam

Są dni, kiedy zadawałem pytania i inne... brak :)

Chciałem wiedzieć, jak zrobić coś przeciwnego do polecenia "zbierz".

Używam shift+c na moim komputerze, aby zebrać wszystkie otwarte funkcje w drzewie tworzenia FeatureManager. Ma to takie same konsekwencje, jak kliknięcie prawym przyciskiem myszy na zespole i wybranie opcji "zbierz".

D czy moje pytanie:

Czy można zrobić odwrotnie, rozwijać wszystkie funkcje lub wszystkie części za pomocą jednego polecenia, zamiast klikać jeden po drugim na każdy "+" każdej części...

Dziękuję.

Witam

Czy to odpowiedź na twoje pytanie:

Kliknąć prawym przyciskiem myszy drzewo operacji FeatureManager i kliknąć Drzewo widoku, > Pokaż płaski widok drzewa.

O ile mi wiadomo, nie jest możliwe rozwinięcie wszystkich funkcji drzewa, ale radzę skorzystać z filtra, aby znaleźć konkretną funkcję, lub wyszukując E (dla szkicu), można rozwinąć wszystkie szkice (do przetestowania: lub * lub?):

http://help.solidworks.com/2016/French/SolidWorks/sldworks/t_filtering_featuremanager_assemblies.htm

Zobacz również makro dostępne tutaj:

https://forum.solidworks.com/thread/62954

Edycja: a priori od SolidWorks 2014 Update + * rozwija wszystko!

Dziękuję za odpowiedź, ale nie, wyświetlacz drzewa nie działa tak, jak chcę.

A mam tę opcję tylko wtedy, gdy jestem w pokoju, a nie na zgromadzeniu.

Witam

Ja korzystam z alternatywy:

Podzieliłem moje drzewo tworzenia na jedno, które jest zbierane i drugie, które jest rozwijane, patrz PC.

Używam tego rozwiązania również po to, aby mieć jednocześnie moje drzewo tworzenia i moje konfiguracje

double_arbre_de_creation.docx
1 polubienie

Dla każdego programisty: "*".

/!\ rozwija WSZYSTKO!

"-" do zbierania

5 polubień

Mogą jednak rozważyć stworzenie przycisku "rozstrzelił" obok przycisku "zbierz" :p

@Stefbeno:

Ah ah dziękuję za tę wskazówkę, nie wiedziałem :)

Żadne z tych poleceń nie działa, niezależnie od tego, czy jest to sam Shift+*, *, czy  - ... Bez zmian.

Poszedłem zobaczyć w konfigurowalnych opcjach klawiatury i rzeczywiście jest Developlopper/gather pod tym samym poleceniem... do którego wstawiłem "C".

Co ma ten skutek, że gdy klikam Shift+C, zbiera się... normalne, ale jeśli zrobię to samo ponownie, nie rozwija się....

Dla mnie "*" i "-" działają bardzo dobrze, jeśli wskażesz linię na szczycie drzewa tworzenia

1 polubienie

Nie wiedziałem też, że aby * zadziałało, muszę nacisnąć abortu, nacisnąć + w menedżerze funkcji.

Niklowa końcówka Sionon StefBeno.

Dziękuję

Pozdrawiam wszystkich,

Ładna sztuczka "*" i "-" @stefbeno... Działa jak tonar. ;-)