Chciałem wiedzieć, jak zrobić coś przeciwnego do polecenia "zbierz".
Używam shift+c na moim komputerze, aby zebrać wszystkie otwarte funkcje w drzewie tworzenia FeatureManager. Ma to takie same konsekwencje, jak kliknięcie prawym przyciskiem myszy na zespole i wybranie opcji "zbierz".
D czy moje pytanie:
Czy można zrobić odwrotnie, rozwijać wszystkie funkcje lub wszystkie części za pomocą jednego polecenia, zamiast klikać jeden po drugim na każdy "+" każdej części...
Kliknąć prawym przyciskiem myszy drzewo operacji FeatureManager i kliknąć Drzewo widoku, > Pokaż płaski widok drzewa.
O ile mi wiadomo, nie jest możliwe rozwinięcie wszystkich funkcji drzewa, ale radzę skorzystać z filtra, aby znaleźć konkretną funkcję, lub wyszukując E (dla szkicu), można rozwinąć wszystkie szkice (do przetestowania: lub * lub?):
Żadne z tych poleceń nie działa, niezależnie od tego, czy jest to sam Shift+*, *, czy - ... Bez zmian.
Poszedłem zobaczyć w konfigurowalnych opcjach klawiatury i rzeczywiście jest Developlopper/gather pod tym samym poleceniem... do którego wstawiłem "C".
Co ma ten skutek, że gdy klikam Shift+C, zbiera się... normalne, ale jeśli zrobię to samo ponownie, nie rozwija się....