Stała kontrola grubości?

Cze wszystkim

Szukam funkcji kontroli grubości na plastikowej części pod SW, ale nie mogę jej znaleźć.

Jestem pod wersją 2013 STD a nie Premium i wydaje mi się, że taka analiza jest dostępna tylko w Pro?

W przeciwnym razie, czy wśród narzędzi Axemble ktoś kiedykolwiek używał do tego modułu?

Z góry dziękuję

Witam

W wersji z 2012 r. w Evaluate była "kontrola grubości", więcej w wersji z 2013 r.?

Cdt

Fred

Witaj Jose-accessa

Co masz na myśli mówiąc o "funkcji kontroli grubości na części z tworzywa sztucznego"?

W przeciwnym razie, jak mówi Fred, funkcja nadal istnieje w SW2013, ale ta funkcja pokaże Ci tylko obszary zawarte (wewnątrz lub poza nimi) limitów, które zdefiniujesz wcześniej.

Będziesz wtedy musiał przeanalizować siebie, mierząc wskazane obszary. 

Jeśli myślisz o funkcji, która ocenia twoje grubości za pomocą wartości liczbowej na ekranie w jednej operacji, powiedziałbym, że nie! 

Cédric.

1 polubienie

Dzięki Ty 2, ale w której wersji jesteś? Ponieważ w przypadku chorób przenoszonych drogą płciową żadna opcja nie jest dostępna.

@Cédric: Wtryskiwana część z tworzywa sztucznego musi mieć stałą grubość, więc muszę sprawdzić swój projekt, aby upewnić się, że wszystko jest stałe.

Z mojej strony składka pod 2013 rokiem.

Tak znam te problemy, projektuję też części samochodowe z wtryskiwanego plastiku ;)

Z drugiej strony, stała grubość nie jest obowiązkiem, ponieważ możesz grać na wariacjach ep, aby ułatwić, zmodyfikować, ukierunkować, "kontrolować" swoje przepływy. 

Cedric.

Tak, funkcja jest dostępna tylko w wersji Premium, stąd moje pytanie, czy istnieje zewnętrzny moduł, który robi to samo.

Jeśli chodzi o sam projekt, trochę dryfujemy, ale w przypadku tej części, o której mowa, mam techniczny obowiązek.

Pracuję z oprogramowaniem SW 2012 premium

Fred

Rzeczywiście, Jose-accessa

Nic w wersji STD :(

1 polubienie

Witam

Wydaje mi się, że funkcja jest częścią podstawowego oprogramowania i jest, jak @Cédric mówi, w pasku narzędzi "Oceń". Jeśli nikogo nie ma, ten pasek musi być spersonalizowany.

Pozdrowienia 

analyse_epaisseur.jpg

@jmsavoyat: Nic po mojej stronie :/

Witaj José accessa,

Nie wiem, czy może Cię to zainteresować, ale CoreTechnologie opracowało moduł kontroli grubości ze słynnym producentem OEM pracującym nad samochodowymi częściami z tworzyw sztucznych, dzięki czemu projektanci sami kontrolują jakość swoich dzieł, zwłaszcza problemy ze zlewem itp.

moduł ten można zintegrować z przeglądarką 3D_Analyzer, która może odczytywać wiele natywnych i neutralnych formatów CAD, w tym oczywiście oprogramowanie. 

http://www.lynkoa.com/store/fr/logiciels/cao-3d/3d-analyzer.html

W rezultacie bardzo szybko można kontrolować jakość projektów i udostępniać wyniki tych analiz, jak widać na poniższym filmie. Analizy mogą być również przeprowadzane masowo automatycznie.

http://www.youtube.com/watch?v=24GptAIAOiY&list=UUpRj8hAkqG9v4FKcrycGXng&index=2

Cdt

@ Hieronim;

Jest to prawie to samo narzędzie, co analiza grubości SW. 

Szkoda, bo Jose ma SW u podstawy!

@ Jose:

Czy masz jakieś inne oprogramowanie do projektowania? Lub, jeśli masz własny dział metrologii, wiem, że oprogramowanie metra (niektóre nie wszystkie) może analizować ep...

Czy kiedykolwiek wiesz ;)

Tak dokładnie, w rzeczywistości znam to narzędzie bardzo dobrze na SW, ponieważ używałem go jakiś czas temu w wersji Premium.

Trochę mi przeszkadza, że muszę przejść przez inne oprogramowanie, aby zrobić to samo.

@Cedric: Brak metra, w BE jest nas 2 :)

Nie fajne Jose!!

Jak zamierzasz to zrobić?

W rzeczywistości tworzę swoje części najlepiej, jak to możliwe, zanim wyślę je do naszych dostawców wtrysków w celu konsultacji.

Robią mi studium, dzięki któremu mogę zmodyfikować napotkane problemy.

Samodzielne sprawdzenie mojej grubości zaoszczędziłoby mi sporo czasu:)

Analiza apieru w SolidWorks jest w rzeczywistości częścią modułu Narzędzia. który jest obecny w module pro, więc rzeczywiście w wersji standardowej go nie mamy.

2 polubienia

Cześć @ jose

Nie ma garnka, chętnie bym to dla ciebie zrobił......... ale jestem w SW 2012 

Na stronie nie ma nikogo charytatywnej duszy

w stanie zmarnować trochę czasu na sprawdzenie swojej części

Na tym też polega wymiana i dzielenie się

@+ ;-)

1 polubienie

Dziękuję ale Cedric już mi się oświadczył przez PM :)

Tyle, że pliki są poufne (jak to często bywa w naszej branży).

Ale miło jest o tym pomyśleć.

1 polubienie