Konwersja SLDPRT na SLDLFP

Witam

Chciałbym utworzyć nowe standardowe profile w bibliotece, aby móc korzystać z funkcji i łatwo zmieniać typ/rozmiar profilu.

Utworzyłem więc mój szkic w standardowym pliku solidworks (SLDPRT) i utworzyłem odpowiednie wizualizacje ocyncji, każda w innym rozmiarze/typie.

Aby mieć jeden plik na konfigurację użyłem dostępnego tutaj makra, które pozwala na rozdzielenie konfiguracji, ale tworzy to pliki SLDPRT, których nie mogę używać jako biblioteki profili.

Masz pomysł lub makro, aby rozwiązać mój problem?

Dziękuję.

Ścieżka do naśladowania

Zobacz ten link

http://www.lynkoa.com/forum/3d/convertir-esquisse-en-lib-feat-part-sldlfp

2 polubienia

Dziękuję GT22,

Poszedłem zobaczyć ten post, który widziałem już jakiś czas temu. W rzeczywistości mój problem nie wynika ze szkicu, ale z formatu pliku. Ponieważ jeśli otworzę moje części, które są w SLDPRT i zapiszę je w SLDLFP, wszystko działa bardzo dobrze.
Mój problem polega na tym, że mam około 200 plików do konwersji, musi być łatwiejszy i szybszy sposób niż otwieranie każdego pliku jeden po drugim, a następnie zapisywanie ich w odpowiednim formacie.

Witam

Czy kiedykolwiek zaglądałeś do planera zadań??? Może jest coś do konwersji plików.... Nie mogę patrzeć, bo nie jestem przed komputerem, ale może to trop...

1 polubienie

Dobry pomysł, AC-Cobra, przyjrzę się temu i wrócę.

Witam

Po co oddzielać konfiguracje,  jedno pomieszczenie. SLDLFP z rodziną części działa bardzo dobrze.

Na karcie rozmiar znajduje się rodzina części.

Niech moc będzie z tobą

tube_rectangulaire_construction_mecanique.sldlfp
2 polubienia

Był pomysł, ale harmonogram zadań nie rozpoznaje rozszerzenia SLDLFP.

1 polubienie

Ten temat nie jest już aktualny, rodzinę utworów skomponowałem ręcznie.
Dziękuję wszystkim za pomoc i wskazówki, wszystkie odpowiedzi były dla mnie przydatne.

Klasa A+