Witam
W jaki sposób możemy przekształcić część uzyskaną za pomocą funkcji dopukłości/wygładzania na blachę, aby móc ją "rozłożyć" tak, aby była płaska.
Załączyłem to, co chcę przerobić na rozkładaną blachę.
Dziękuję
tole_ep_2_mm.sldprt
Witam
W jaki sposób możemy przekształcić część uzyskaną za pomocą funkcji dopukłości/wygładzania na blachę, aby móc ją "rozłożyć" tak, aby była płaska.
Załączyłem to, co chcę przerobić na rozkładaną blachę.
Dziękuję
Witam
Czy możesz umieścić nam ekran. Zwykle można użyć opcji Konwersja na arkusz blachy lub wstawienie zagięcia.
Pokój jest w 2017 roku i nie mogę go otworzyć
Witam
Mam wrażenie, że część nie ma stałej grubości.
S.B
Dziękuję s.b, nie powinno być problemu, to nie jest skomplikowana część.
Tak, chyba że grubość nie jest stała.
Czy to możliwe, aby mieć to na kroku?
dziękuję @+
Witam
Ta część nie jest możliwa do złożenia.
Jak mówi sb, część nie ma stałej grubości, a solidworks sobie z tym nie radzi.
Ponadto część jest skręcona, spróbuj ją zbudować, wykonując 2 szkice i funkcję składania przejścia.
Widzę, że aby zrobić tego rodzaju kawałek w składaniu.
TT
Witam
Dziękuję wszystkim za wkład.
Do tej pory nie ma rozwiązania.
Pozdrowienia.
Wciąż czekam na ten krok
Aby móc przerobić na blachę, jak mówią moi koledzy, potrzebna jest stała grubość
Wyobraź sobie arkusz o określonej grubości, w którym wykonane są fałdy, grubość będzie teoretycznie stała z kilkoma odkształceniami w zależności od zgniecenia fałdy lub fałd
całkiem możliwe jest stworzenie ostrza kosiarki, ponieważ jest ono zasadniczo wykonane z wyciętej blachy, w której powstają fałdy X
Miłego dnia @+
Witam
Myślę, że naprawdę możemy znaleźć rozwiązanie z Twojej strony.
Czy mógłbyś wykonać swoją część na powierzchni, a następnie tylko ją pogrubić, aby zapewnić stałą grubość? Wtedy potrzebna byłaby również płaska powierzchnia, aby móc przeliczyć uzyskaną w ten sposób objętość na obróbkę blachy i w końcu móc ją rozłożyć.
Czy Twój element jest w ostatecznym projekcie?