Zbiorcza konwersja DWG do PDF

Witam

Czy znasz sposób na masową konwersję DWG na PDF?

Przetestowałem 2 darmowe programy: AutoDWG2PDF i Any DWG to PDF: oba mają ograniczenie do 3 plików na raz i 20 lub 30 zastosowań w sumie.

Próbowałem www.zamzar.com, który ma pewne problemy z orientacją i warstwami (ale ma tę zaletę, że działa bez ograniczeń i nie jestem zbyt skłonny do zostawiania wszystkich planów kto wie gdzie w internecie).

I zapytałem infolinię Axemble, czy jest to możliwe z BatchConverter, odpowiedź nie brzmi bezpośrednio: prośba została skierowana do programistów.

Jest to możliwe dzięki konwersji formatu DWG do formatu SolidWorks, a następnie formatu SolidWorks do formatu PDF. Niezbyt praktyczne, ale mogę być z tego zadowolony.

Czy nikt nie miałby prostej, nieograniczonej i funkcjonalnej metody?

Z góry dziękujemy!

Witam

Czy próbowałeś PDFcreator

Witam

Acrobat X pro pozwala to zrobić, ale jakim kosztem?

http://help.adobe.com/fr_FR/acrobat/pro/using/WS58a04a822e3e50102bd615109794195ff-7f35.w.html#WS4C60D9CA-525B-4f10-B255-8B64A6348C9F.w

@+

2 polubienia

Nie jest to możliwe w przypadku PDFcreator: Chcę to zrobić zbiorczo (kilka plików), ale PDFcreator nie rozpoznaje plików DWG! Jest to więc możliwe dzięki DraftSight, ale jeden po drugim. A skrypty DraftSight wypróbowałem, ale nie były przekonujące!

Tak, oprogramowanie takie jak Any DWG do PDF lub Auto DWG do PDF jest znacznie tańsze: od 80 do 180 €.

Ale czy jestem zbyt naiwny, by wierzyć, że istnieje darmowe rozwiązanie? Wygląda na to, że tak!

Witam

Ile masz plików?

Czy regularnie musisz dokonywać tego rodzaju konwersji?

Istnieje oprogramowanie, które wykonuje tego rodzaju nieograniczoną konwersję plików 2D. Oprogramowanie to "Tell".

Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z Axemble.

Usługa może być również wykonana, jeśli jest to jednorazowe żądanie.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam, masowa konwersja DWG do PDF za pomocą Draftsight jest możliwa tylko wtedy, gdy masz płatną wersję: Korzystanie ze skryptów jest bardzo proste. (coś, co już dobrze przećwiczyłem).

Bądź ostrożny, Drafsight jest płatny i tylko w systemie Windows.

1 polubienie

Witam

W sieci można łatwo znaleźć małe oprogramowanie, które pozwala na konwersję DWG/DXF do PDF.

Używałem jednego w mojej starej firmie, nie pamiętam nazwy:(
Miał możliwość konwersji wielu plików jednocześnie.

Frédéric, nie mogłem znaleźć żadnego narzędzia poza AutoDWG2PDF i Any DWG do PDF, które są ograniczone, jeśli nie skorzystasz z płatnej wersji! 

Tak więc na razie nie ma możliwości wolnej masy na konwersję DWG do PDF.

Podsumowując:

AutoDWG2PDF i dowolny DWG do PDF: Oba mają ograniczenie dla darmowej wersji do 3 plików na raz i łącznie 20 lub 30 zastosowań. Płatna wersja kosztuje od 100 do 200 USD.

www.zamzar.com, który ma pewne problemy z orientacją i warstwami, ale działa bez ograniczeń

Korzystanie z BatchConverter firmy Axemble poprzez konwersję formatu DWG do formatu SolidWorks, a następnie formatu SolidWorks do PDF

Jest to możliwe z programem Acrobat X pro, ale bardzo drogie.

Możliwe jest użycie opcji "Tell". Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z firmą Axemble.

Możliwe z Draftsight, ale tylko z wersją płatną: Korzystanie ze skryptów jest bardzo proste.

Możliwe z dwg2pdfmx.exe, pojazdem użytkowym oferowanym przez Frédérica, ale ze znakiem wodnym.

Dziękuję Wam wszystkim!

Pytam byłych kolegów, czy mogą mi to wysłać.

I posyłam to do ciebie.

1 polubienie

Witam

W załączeniu znajduje się mały plik wykonywalny do konwersji na masę.

Jeśli znak wodny nie przeszkadza, działa idealnie!!

dwg2pdfmx.exe
1 polubienie

Jeśli znak wodny jest dość irytujący, ponieważ ma zostać później przeniesiony na dostawców.

Zaktualizowałem moją odpowiedź - podsumowanie za pomocą tego narzędzia.

Witam

Mam partię plików dwg , które chciałbym przekonwertować do formatu pdf (bezpośrednio zbiorczo), jednak chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was ma makro, które mogę uruchomić na Drafsight (mam wersję płatną), abym mógł wykonać tę pracę?
Z góry dzięki!  :)