Konwertuj plik .easm na .stp lub inny plik .iges lub dxf

Witam

Czy masz rozwiązanie na konwersję pliku PDA (ASM-PWS440_SYSTEM.easm) ponieważ otworzyłem plik za pomocą edrawing ale nie mogę nic z nim zrobić.

Potrzebuję go, aby zintegrować go z modelem 3D Catia V5.

Potrzebuję albo .stp, albo .dxf, aby zrobić to w 3D.

Z góry dziękuję za Twoje rozwiązania

asm-pws440_system.easm

Witam

Z Edrawings możliwe jest nagrywanie w STEP. Zobacz mój samouczek tutaj:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/convertir-gratuitement-des-fichiers-solidworks-sldprt-sldasm-en-step

1 polubienie

Witam

Ze swojej strony nie sądzę, aby było to możliwe. Możliwe jest zarejestrowanie go w STL, jeśli osoba, która dokonała EASM, wybrała opcję eksportu.

2 polubienia

Witam

Nie testowałem tego, ale mam w nim dziurę

http://www.lynkoa.com/forum/3d/peut-convertir-un-document-easm-au-format-step-ou-iges

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Rzeczywiście, samouczek działa tylko wtedy, gdy masz plik SolidWorks, a nie plik Edrawings!

Jest to możliwe w przypadku SolidWorks, jeśli zostało to zaplanowane podczas tworzenia pliku Edrawings.

Cześć Obi Wan,

Link mówi to samo, co napisałem. Twórca pliku musiał zaznaczyć tę opcję: zezwól na eksport w formacie STL

2 polubienia

Czy możecie wziąć plik, który załączyłem do mojego wniosku?

I nie wiem czy opcja została sprawdzona, bo jest to plik otrzymany od dostawcy (ja używam Catia V5).

Otwórz go za pomocą edrawing i zapisz go jako, a tam zobaczysz, kto jest możliwy. Jeśli tam dotrzesz, to dlatego, że zaznaczył opcję i cofnij.

Głupie pytanie (nie znam catia), czy możesz to otworzyć w catia?

Witam

Zajrzałem do sieci i wygląda na to, że nie ma możliwości przekształcenia EASM w krok. Plik  EASM jest plikiem służącym do wymiany i ochrony własności intelektualnej. Najprościej więc, poproś klienta o dostarczenie kroku montażu,  a jeśli nie może poprosić o nieporęczną objętość, do integracji wystarczy

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi. Przejrzę przez drzwi wejściowe innego dostawcy, aby naprawdę mieć .stp i odpowiedzieć Manu67: nie możesz go otworzyć za pomocą Catia.

Pliki .easm są bezużyteczne w eDrawing (wersja próbna), są wizualne...

Witam

Tak mi się wydawało. Przetestowałem dziś rano, aby otworzyć i zarejestrować się, aby sprawdzić, czy opcja STL jest włączona, ale jej nie ma. Jak mówisz; należy skontaktować się z dostawcą w celu wysłania oczyszczalni ścieków.

Manu67 oto plik, który .exe opublikowany.

asm-pws440_system_64.exe

Podziękowania dla OBI WAN za samouczek dotyczący zmiany rozszerzenia 3D  .easm-->.stl-->.stp.

I wielkie podziękowania dla Manu67 za próbę doprowadzenia mnie do końca.

Dostawca korzysta z Solidworks, więc wydaje mi się dziwne, że nie mogą wygenerować pliku .stp.

(być może dla własności intelektualnej?).

Próbuję sprawdzić, czy może dostarczyć mi plik .stl.

I witam całą społeczność.

Witam

Jak już powiedziałem, poproś swojego klienta o nieporęczny wolumin, defeature lub speedpack . W przypadku speedpacka poproś go, aby zostawił ci pewną twarz, aby móc ustawić ograniczenia i ewentualnie  być w stanie kontrolować gry, często korzystałem z tej metody.

Niech Moc będzie z wami.