Niestety nie, jedyną osobą, która może odblokować pliki na licencjach edukacyjnych, jest Dassault. Akceptuje odblokowanie niektórych plików pod warunkami i dowodami, ale nie jest to łatwe. Zobacz ten link i inne, który porusza temat, który niestety nie ewoluował od tamtej pory:
W przeciwnym razie można oszukać w Solidworks, przechodząc przez asemble, zapisując go jako część i używając FeatureWorks do odbudowy komponentu... Procedura opisana tutaj:
Ale to dużo pracy dla tych, którzy zostają po odejściu stażysty
Ostrożny! Usunięcie znaku wodnego nie oznacza usunięcia podstawowych informacji o pomieszczeniu. Jedynym sposobem jest przeniesienie formatów nienatywnych. Z natury jest to niemożliwe, bo trzeba spodziewać się tradycyjnego formalnego powiadomienia...
Jeśli to możliwe , @lionel_amieux_3 tylko na podstawie uzasadnienia i pojedynczego elementu lub maksymalnie 2-3 miejsca, ale uzasadnienie tego, co jest skomplikowane.
W przypadku części, która była często używana (biblioteka), udało mi się odblokować wersję przez Dassault (przez Visiativ). Ale to nie jest łatwe. Przy kompletnym projekcie nigdy nie zgodzą się na odblokowanie czegokolwiek!
W najgorszym przypadku zostawić rysunek w wersji studenckiej, a " jeśli " projekt jest dobry i wykonany, przerysuj projekt roboczy w oficjalnej wersji.
Witam W tym roku na Mycad w Lyonie wydaje mi się, że powiedzieli, iż można mieć licencję dla stażysty na 3 lub 6 miesięcy pod pewnymi warunkami. Może żeby sprawdzić/poszukać po stronie Visiativ.
Bah! Trzeba rozważyć plusy i minusy, on jest tylko stażystą, a nawet jeśli (lub ona) da z siebie wszystko, szanse, że będzie musiał wrócić do pracy po powrocie, są nadal istotne... (przepraszam, złe doświadczenia z " stażystami " w przeszłości...)
Witam Zawsze możesz spróbować zainstalować oficjalną wersję oprogramowania. W tamtym czasie miałeś miesiąc użytkowania bez licencji przed zablokowaniem (prawdopodobnie bolesne okienka przy każdym starcie): co pozwalało korzystać z SW, podczas gdy Dassault/twój sprzedawca podali numer licencji. Nie jestem w stanie wiedzieć, czy ten miesięczny okres nadal ma znaczenie.
Za moich czasów zaczynaliśmy od AutoCAD 2D, to dobra szkoła na początek , podobnie jak freeCAD Wykonanie układu, import widoków 2D części śledzenia, a gdy dostępna jest licencja od biura projektowego, modelowanie No cóż, jestem już stary