Natywny SW2014 do SW2013 + konwersja konfiguracji

Witam

Czy można przekonwertować zespół utworzony w SW2014 do SW2013 z zachowaniem konfiguracji?

Różne formaty wymiany, których zwykle używam (IGES, STEP, Parasolid) pobierają konfigurację tylko w momencie rejestracji. Chciałbym, aby mój klient mógł korzystać z zestawu z konfiguracjami.

Dziękuję za odpowiedź

To niemożliwe do zrobienia

@+

2 polubienia

Witam

Zwykle w SW2013 SP5 można otwierać pliki 2014.

Tylko wątpię, że configi będą działać.

Czy ktoś ma SW2013 SP5 do przetestowania?

1 polubienie
Witam, dzięki makrowi (programowaniu VBA) możesz jednym kliknięciem zapisać wszystkie konfiguracje pomieszczenia pod plikiem STEP lub IGES!

Pewnego dnia Solidworks będzie musiał jeszcze pozwolić nam na zapisanie we wcześniejszej wersji. !

@Coincoin37: Nadzieja sprawia, że żyjesz!

Myślę, że nie pójdą dalej niż wsteczna kompatybilność już obecna (z wyjątkiem tego roku) z najnowszym SP.

To trochę tak, jakby sprzedawać coroczne aktualizacje.

5 polubień

W przeciwnym razie istnieje batchconverter, narzędzie osi.

Aby wyeksportować, wybierz format IGES krokowy...

A w zaznaczonej opcji/opcji eksportu utwórz dokument dla każdej konfiguracji.

Jestem człowiekiem pełnym hope@Remrem ;)

2 polubienia

@sbadenis: Dzięki za informację, rzeczywiście, najwyraźniej jest to jedyny sposób, aby to zrobić (konwerter wsadowy), ale nie jest dostępny dla wszystkich użytkowników Solid. Po raz kolejny musimy włożyć ręce do kieszeni.

Szkoda. Konfiguracje są bardzo praktyczne. Szkoda, że nie można ich łatwiej wyeksportować do wcześniejszej wersji. Na limicie, nawet jeśli nie możesz zmodyfikować pliku, ale byłoby miło móc zintegrować go z zestawem wcześniejszej wersji ze wszystkimi jego konfiguracjami.

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi.

@.PL: Czy przypadkiem nie podałbyś przykładu makro? W ogóle nie używam makr i nic o nich nie wiem :-( Dziękuję

Spójrz na ten link, są 2 przykłady, które mogą odpowiadać

http://www.3dcontentcentral.fr/Search.aspx?arg=save%20config

Poza tym narzędzia Mycad są nadal bardzo praktyczne, a ich niski koszt (pamięci)  w porównaniu z czasem, który oszczędzają, jest dla mnie w dużej mierze uzasadniony.

Potem każdy robi co chce, ale czas na adaptację makra lub szukanie go, a koszt byłby może zamortyzowany?

@sbadenis: Tak, zdaję sobie sprawę, że samochody dostawcze MyCad są w bardzo przystępnej cenie, mam je od tego roku. I nawet jeśli jeszcze nie wiem, jak z nich wszystkich korzystać, są one bardzo praktyczne.

Ale wydaje mi się, że nie można zintegrować pliku EDrawing z zespołem, a konwerter Batch stosuje różne konfiguracje w Edrawing, ale nie w plikach STEP lub IGES. Więc i tak muszę wypróbować makro.

Dziękuję za pomoc.