Cze wszystkim
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w sprawie pliku .step, który chcę przekonwertować na plik .sldprt.
Mam problemy z wadliwymi stronami i nie mogę ich rozwiązać...
Używam SW2017 Sp5.0, czy ktoś mógłby mi pomóc naprawić ten plik?
Plik: https://support.cognex.com/fr-fr/downloads/detail/dataman/2959/1033
Dziękuję!
Witam
Jestem w wersji 2018 i udaje mi się odzyskać wszystko za pomocą funkcji zawartych w ""Import diagnostyki"" nawet jeśli potem po korekcie nadal pozostaje niewidoczny żużel.
Możesz to zrobić w imporcie, klikając prawym przyciskiem myszy na powierzchnię i wybierając "napraw twarz" lub "usuń nieciągłości" indywidualnie, może to poprawić rzeczy w porównaniu z opcją napraw wszystko.
Jest coś, co mnie trochę zaskakuje, mówisz o pliku STEP, ale ten, który nam podajesz, jest w IGES. (Nie otworzyłem tych dwóch plików, ale nadal)
Pozdrowienia
dm260_angled_zz____.sldprt.jpg
1 polubienie
Dziękuję za odpowiedź Zozo-mp,
Próbowałem robić indywidualne i ogólne naprawy, ale nic do roboty, zawsze są krnąbrne twarze...
W przeciwnym razie, gdy dlasz plik, jest to .zip z pdf, dxf i 2 step (wersja prosta lub kątowa). Nie ma iges.
capture02.png
No właśnie! brak IGES
Poczekaj kilka minut, sprawdzam, w każdym razie na zdjęciu, które ci dałem, wszystkie twarze są najwyraźniej naprawione.
Drzewo tworzenia nie pokazuje żadnych błędów po naprawie
Zaimportowanych twarzy nie można edytować, ponieważ!! (Próbuję zrozumieć dlaczego i mówię ci)
1 polubienie
Dobry!
Podsumowując, wszystkie powierzchnie są konwertowane poprawnie, ale pozostają w postaci powierzchni. Czyli bez możliwości modyfikacji czegokolwiek (stąd moje zamieszanie z plikiem IGES).
Zwykle nie ma zbyt dużej różnicy między rokiem 2017 a 2018!
Czy próbowałeś ręcznie naprawić dwie problematyczne powierzchnie?
1 polubienie
Dziękuję za pomoc, próbowałem ale nic nie pomogło. Zostały mi jeszcze dwie powierzchnie, których nie mogę naprawić... :(
1 polubienie
Witam
Oto twoje pliki bez wad, aby to osiągnąć, po prostu otwórz, a następnie wybierz KROK obok nazwy pliku w oknie, a następnie opcję i wybierz zszyte powierzchnie i voila.
dm260.zip
5 polubień
Tak z ciekawości, jak umieścić swojego posła na liście. Ponieważ z zaimportowanego STEP nie ma możliwości automatycznego wymiarowania.
Boom Na dupie (auć!!)
Więc nie ac cobra427 więcej niż kapelusze.
Cóż za mistrzostwo! Podziwiam! Jest bardziej ekscytujący niż blues w kurwa
1 polubienie
@ ac cobra 427 : Chcę tylko dać ci tę linię do Toma Hanksa "Jesteś geniuszem k*****!"
Przetwarzam pliki kroków SW od tygodni i właśnie rozwiązałeś więcej niż mały problem z moim aparatem! Kiedy otwieram plik .step, zawsze wybieram "Wszystkie pliki (*.*), który nie oferuje mi opcji! Teraz mogę to zrobić z moimi innymi plikami !!
@ Zozo_mp : odpowiadając na twoje pytanie, nie zrobiłem planu. To właśnie znajduję na stronie producenta. Potrzebuję tylko komponentu (bez błędu) do mojego projektu. I dziękuję za pomoc :p
2 polubienia
Witam @AC Cobra 427 Potrzebuję twojej pomocy
Posiadam plik z rozszerzeniem .stp i chcę go przekonwertować na .sldpart aby móc grać na symulacji
Dziękuję
Witam @dbaniyoussef
Temat jest zamknięty od czerwca 2018 roku, musisz utworzyć nowy temat, abyśmy mogli Ci odpowiedzieć.
Pozdrowienia
2 polubienia