Korzystam z systemu Windows 7 w Solidworks 2014 i mam PDM grupy roboczej.
Chciałbym zaktualizować do Win 10, więc muszę przełączyć się na Solidworks 2016, zainstalowałem go równolegle (SW2016), ale nie mogę go podłączyć do repozytorium.
Wiem, że pdm zmieni się w 2016 roku, ale czy istnieje sposób na dostęp i korzystanie z grupy roboczej nadal w wersji 2016, czy też jest to migracja do wykonania?
Jeśli tak, to w jaki sposób.
Bo jeśli nie ma mowy, to nie miałbym nic przeciwko temu, żeby pozostać pod 7 win, żeby zachować swoje dane, a mam czas do 29 na podjęcie decyzji (wiem, że jestem trochę w kropce...)
- zainstaluj usługę vault na serwerze w wersji 2016: wskazane jest połączenie lokalne z serwerem i czasami łącza UNC są kapryśne
- Następnie musisz rozpocząć konwersję plików w skarbcu za pomocą odpowiedniego narzędzia, ale nie jest to obowiązkowe, możesz pracować w PDM w 2016 roku z plikami 2014 (a nawet kilkoma wersjami), po prostu podczas otwierania i zapisywania zajmie to trochę więcej czasu! Uważaj, w zależności od wielkości bagażnika, konwersja zajmuje więcej niż 24 godziny. I zawsze powinieneś mieć kopię zapasową!
Ale nic nie do pokonania, w czym dokładnie tkwi problem?
W przypadku kopii zapasowej odbywa się to na zewnętrznym dd, przyzwyczaiłem się do robienia tego przed każdą aktualizacją wersji.
Pdm jest w tej chwili lokalnie na tym samym komputerze co solidworks, więc nie ma serwera w najbliższej przyszłości.
Mam zainstalowanego klienta sw2014 + pdm 2014 oraz sw2016 i pdm admin 2016.
Kiedy uruchamiam pdm admin 2016, informuje mnie, że magazyn jest innej wersji i nie mogę uzyskać dostępu do okna, w którym wprowadzana jest nazwa serwera/nazwa użytkownika.
Bardzo dziękuję za odpowiedź, w końcu mi się udało.
W rzeczywistości miałeś rację, pdm klienta 2016 nie został poprawnie zainstalowany. Kiedy zmodyfikowałem program w systemie Windows, zaoferował mi aktualizację PDM, której nie zaoferował mi podczas instalacji.