W ramach nowego stanowiska przejmuję część produktów elektronicznych i okazuje się, że forma obudowy wymaga modyfikacji. Obawiam się, że nikt wewnętrznie nie dostaje w swoje ręce projektu źródłowego... Zaprojektowany pod Rhino, mam tylko eksport STEP. Rozpoznanie funkcji kroku przez SW nie jest możliwe, ponieważ niektóre powierzchnie się przecinają (nie pamiętam dokładnego terminu). Moje pytanie, czy uważasz, że możliwe jest "skopiowanie" tego kroku? Zastanawiałem się nad użyciem przesunięcia powierzchniowego. Jakieś zdanie?
Witam Moim zdaniem konwersja z Rhino na step to katastrofa. Czuję, że zamierzasz przerobić niektóre komponenty pod SW i już widzę wyrwane włosy. Ale jeśli chcesz kontrolować swoje formy, to jest to rozwiązanie. Nie rozumiem "kopiowania kroku". Odsunięcie powierzchni nie będzie działać, jeśli powierzchnie się przecinają.
Witam Może spróbuj naprawy karoserii (diagnoza importu) i zobacz, czy SW z tego wyjdzie (generalnie jest to kłopot, ale wszystko zależy od złożoności modelu). Jeśli nie ma zbyt wielu powierzchni, które się przecinają, być może poświęć trochę czasu na ich ręczną naprawę i ponowne przekształcenie objętości, SW powinien lepiej rozpoznać te funkcje.
Czy możliwe jest współdzielenie jednego lub dwóch pokoi, o których mowa? Pozwoli nam to na większą precyzję. I przeformułuj pytanie o "kopiowanie" kroku. Aby odsunięcie powierzchni działało, powierzchnia nie może mieć zaokrąglonego zaokrąglenia mniejszego niż odsunięcie. Lepiej jest usunąć ten promień przed wykonaniem przesunięcia. Ale najlepiej jest zobaczyć konkretny przykład. Możliwe są inne rozwiązania.