Konwertuj krok importu na arkusz blachy

Witam, chciałbym rozwinąć ten dokument (załącznik) o moduł blacha?
Jestem nasycony...
Proszę o wyjaśnienie tej kwestii

38108.STEP (3.8 MB)
VP

Witam.

Którą kwestię chcesz wyjaśnić?

1 polubienie

W jaki sposób planujesz wykonać ten utwór?
Wszystkie funkcje są wykonywane przed gryzieniem lub toczeniem?
A może należy spodziewać się późniejszej obróbki?
Fazowania (1) generalnie zapobiegają rozwijaniu się blachy, rowki (2) moim zdaniem też (do sprawdzenia)
Na powierzchni rolki jest o jednego za dużo (dlaczego)

Myślę, że te 3 punkty uniemożliwiają rozwinięcie.
Zacznij od walcowanej blachy (która się rozkłada) i dodawaj funkcje jedna po drugiej, a znajdziesz odpowiedź.

2 polubienia

38108 od dewelopera. SLDPRT (1.8 MB)
Zobacz materiał SW 2020

Dobry wieczór

Część w wersji arkusza blachy.
Tylko rowki nie przechodzą przez barierę rozkładania/składania. Aby uzyskać pełną geometrię części, konieczne jest usunięcie materiału przez obrót po złożeniu.
38108_bis. SLDPRT (2.2 MB)
(SW 2022)

2 polubienia

38108 od dewelopera. SLDPRT (2.0 MB)
Całkowite rozwinięcie powierzchni zewnętrznej, C do cięcia?

Witam, chodzi o rozłożenie objętości przy powierzchni... do przeprowadzenia obróbki skrawaniem przed walcowaniem.

Witam i dziękuję
Zacząłeś od nowego projektu, nie przekonwertowałeś z STEP...

Jeśli Twoja obróbka nie wymaga dużej precyzji, może być wykonalne, jeśli nie zbyt wskazane, wykonanie obróbki przed walcowaniem.
W przypadku metody zaczynasz od @m_blt części, która jest idealnie wykonana z blachy, a następnie dodajesz konfigurację z usunięciem materiału na rozłożonym.
Jak wspomniano @m_blt funkcja obróbki prasy blokuje funkcję gięcia.
Czyli jedno usunięcie materiału na rozłożoną i jedno na część walcowaną i usuwasz go lub nie, w zależności od konfiguracji.

@Alfoncpasmamob nie jestem fanem rozłożonych powierzchni, nie da się wygenerować rozłożonej o parametrach składania odpowiadających Twojej falcerce. Ta metoda pozostaje zbyt losowa jak na mój gust.

Tak, zgadzam się z tobą