Chciałbym przekształcić elementy powierzchni w szkic, ale ze wszystkim, co ta powierzchnia posiada. Jest to bardzo złożona powierzchnia z dużą ilością cięcia i dużą ilością otworów, nie chciałbym musieć wybierać każdego cięcia osobno.
Czy możesz zrobić nam zrzut ekranu nawet częściowy.
To nie STEP jest problemem, ponieważ możesz go przekonwertować na PART z rozpoznawaniem funkcji. Gdy już zdobędziesz swój udział, powinieneś być w stanie zrobić coś łatwiej, nawet jeśli oznacza to uzupełnienie tego, czego Ci brakuje, za pomocą nowych szkiców i wytłaczania lub usuwania materiału zgodnie z Twoimi potrzebami.
Witam, za to, że zadałem pytanie nie tak dawno temu działowi technicznemu, aby odzyskać kontury "wewnętrzne", musiała już nastąpić konwersja elementów konturu "zewnętrznego". po zakończeniu musisz ponownie przekonwertować jednostki (wskazuje to komunikatem , a następnie wyświetla menu) i sprawdzić opcje, takie jak "Pętle wewnętrzne ", wybrać żądaną powierzchnię, a następnie przycisk "Wybierz wszystkie pętle wewnętrzne", który dodaje wszystkie wewnętrzne kontury do listy wyboru i na koniec zatwierdzić funkcję.
A w twoim przypadku zrób to dla różnych powierzchni.
Dziękuję za odpowiedzi. Jestem tak skupiony na tym, czego szukam, że brakuje mi perspektywy, a jednak to było przed moimi oczami, ahhaha. FUZ3D odpowiedział na moje pytanie, po prostu nie widziałem przycisku "Zaznacz wszystkie wewnętrzne pętle".