Konwertuj tablicę na zbiorcze

Cze wszystkim

Chcę zbiorczo zapisać tabelę, aby umieścić ją w tle szablonu.

Czy ktoś ma pomysł?

Z góry dziękuję.

Witam

Przechodzisz do Widok > Paski narzędzi > Bloki. Pasek będzie znajdował się w menedżerze poleceń i będziesz mieć funkcję tworzenia bloku.

sans_titre.png

Witaj MARTIN. Juliański

Bardziej interesowała mnie możliwość stworzenia bloku z wcześniej wstawionego stołu, a nie tworzenie szkicu w celu narysowania tabeli.

Nie wymyśliłem jeszcze, jak to zrobić.

W jakim formacie jest obraz?

Jest to tabela, którą utworzyłem , wykonując polecenie Wstaw>Tabela>Tabela ogólna.

Witam

Jeśli utworzysz tabelę za pomocą wstawienia==>Tabela==>Tabela ogólna nie zadziała, aby utworzyć blok, z drugiej strony, jeśli ręcznie narysujesz swoją tabelę za pomocą linii szkicu, będzie to działać klikając na nią prawym przyciskiem myszy i będziesz miał ± w środku Utwórz blok...

Witaj ac cobra,

Tak mi się wydawało, nie da się przerobić obrazu na bryłę... Szkoda, bo choć raz by się przydało.

Dziękuję za odpowiedź.

Czy próbowano wstawić tabelę bezpośrednio do mapy bazowej bez przechodzenia przez pole bloku?

Przełącz się w tryb pokoju, a następnie wstaw stół. Następnie zapisz tę tabelę na pulpicie lub w innym miejscu w Dwg lub Dxf, którą możesz usunąć. 

Utwórz rysunek, wstaw blok > Przeglądaj i weź tabelę zapisaną w Dwg (nie zapomnij wybrać odpowiedniego formatu pliku, aby zobaczyć Dwg)

U mnie to działa.

sans_titre.png

Witaj stefbeno,

Utworzenie tabeli ogólnej na mapie bazowej nie jest możliwe, dostępne są tylko zestawienia komponentów i zestawienia komponentów spawanych.

MARTIN. Julien, przetestowałem twoją technikę, może zadziałać po kilku poprawkach (tabela jest umieszczona obok danych i mniejsza...), ale zamierzam znaleźć inne rozwiązanie, aby uniknąć utraty wizualnej jakości pisma.

Zapisałem tabelę w moim podstawowym szablonie i w drzewie tworzenia wyświetlam ją lub ukrywam, zgodnie z życzeniem.