Przekształcanie złożenia SolidWorks w krok

Po kilku próbach w końcu udało mi się nagrywać w kroku. Z drugiej strony, po jego otwarciu, aby sprawdzić, czy wszystkie części były obecne. Płyta główna nie pojawia się.

Bart> Jak nagrywa się utwór powierzchniowy w objętości?

Twoje powierzchnie muszą być zamknięte.

Możesz w tym celu użyć "powierzchni wypełnionej", "powierzchni do szycia" lub wymienić funkcje twarzy.

Gdy twój model jest poprawny, użyj funkcji zszycia powierzchni, logicznie rzecz biorąc, Sw oferuje utworzenie objętości.

3 polubienia

jeśli jest jeszcze czas,

W przypadku płyty głównej zaimportuj ją jako zespół, a następnie zamień ją w część.
Przy odrobinie szczęścia będzie tylko kilka części, które sprawiają problemy i będzie to łatwiejsze niż poprawianie monstrualnej powierzchni.

3 polubienia

W przypadku płyty głównej udało mi się rozwiązać problem z kolegą (dzięki top solid).

Z drugiej strony oprogramowanie próbuje stworzyć krok z tymi samymi opcjami od ponad dziesięciu minut.

Utwórz kopię zestawu i nadaj mu inną nazwę lub nazwij test zestawu lub utwórz rozszerzenie

aby wypróbować assemblyXpert

Aby uruchomić AssemblyXpert:

1.  Kliknij AssemblyXpert  Złożeń (pasek narzędzi Zespół) lub Narzędzia , AssemblyXpert Złożeń.

W oknie dialogowym AssemblyXpert Złożeń następujące ikony wskazują stan każdego testu diagnostycznego . Ponadto BSP;  Wyświetlane są statystyki dotyczące komponentów i wiązań złożenia.

Ikona

Stan

Akcja

Udany

Nie są wymagane żadne dalsze działania.

Ostrzeżenie

Przejrzyj informacje i wprowadź niezbędne zmiany w zestawie.

W celach informacyjnych

Nie są wymagane żadne dalsze działania.

1. W zależności od testu i jego statusu możesz kliknąć na następujące narzędzia:

Narzędzie

Nazwa

Opis

Pokaż te części

Wyświetla listę komponentów, których dotyczy problem.

Włącz tryb złożonego zestawu

Włącza tryb złożonego  złożenia i aktualizuje AssemblyXpert Złożeń.

Analizuj i poprawiaj

Modyfikuje zespół w celu rozwiązania problemu.

Więcej informacji

Wyświetla temat pomocy.

1.  Kliknij przycisk OK , aby zamknąć aplikację AssemblyXpert Złożeń .

Czy masz w swoich pokojach pasek blokujący?

https://youtu.be/nBOgDd5eSXg

Pozwala to na szybsze tworzenie rekonstrukcji części, ponieważ przyjmuje tylko zewnętrzną powłokę części jako ref

2 polubienia

W przypadku dużych złożeń zdarza się, że komputer pracuje od 10 do 30 minut w zależności od wielkości zespołu. (ciężki montaż ze złożoną maszyną)

Uruchamiamy więc konwersje na nieużywanej stacji roboczej lub w inny sposób w południe lub wieczorem w czasie ukrytym.

W przeciwnym razie przed zapisaniem czasami warto zamknąć oprogramowanie w celu opróżnienia pamięci (ram) i zrestartować je przed zapisaniem kroku (mniej awarii dla nas)

6 polubień

gt22 > Nie mogę znaleźć AssemblyXpert (może usunięty w 2016 roku?). Zainstalowałem pasek blokujący we wszystkich pokojach, ale czy zmieni to czas nagrywania kroku?

sbadenis > Pozwoliłem mu uruchomić wczoraj wieczorem, aby mógł zapisać krok, niestety dziś rano nie miałem już otwartego solidworks, ale komunikat o błędzie z niego (po błędzie i zamknięciu oprogramowania).

W przypadku pręta blokującego części nie są całkowicie załadowane 

więc czas odbudowy + szybki

Zrób test za pomocą narzędzia do oceny, a zrozumiesz, o czym mówię, to niesamowite

Czy zdarza się, że masz funkcje przybornika do gwintowanych otworów. itp.....

Aby uzyskać Assembly Expert, zajrzyj do opcji narzędzi 

Czy spojrzałeś na samouczek cytowany w mojej poprzedniej odpowiedzi

im czystszy i szybszy jest Twój montaż na SW, tym łatwiej będzie go przerobić ;-)

2 polubienia

Tak, obejrzałem samouczek wideo i zablokowałem wszystkie moje elementy.

Tak, mam funkcje przybornika do stukania. Jeśli chodzi o, pochodzą one z niestandardowego regału.

Jeśli chodzi o ocenę wydajności, oto co mi daje:

"Odniesienia  do poprzedniej wersji Pliki dla wszystkich komponentów w złożeniu zostały zaktualizowane do najnowszej wersji SOLIDWORKS.

Odwołania   do sieci 136 z 136  odwołań są znajdowane za pośrednictwem połączenia sieciowego

Tryb  dużego złożenia Całkowita liczba komponentów w tym złożeniu w pełnej rozdzielczości wynosi 136, próg złożonego złożenia wynosi 500 komponentów. Tryb złożonego zespołu jest wyłączony.

Naprężenia Mate  413 są oceniane podczas przebudowy tego złożenia.

In_Context Odwołania  cykliczne Dostępny jest raport z ostatniej rekonstrukcji zespołu. Pokazuje czas rekonstrukcji głównych komponentów i funkcji.

Całkowita liczba komponentów w mini-dolnym zespole    136
Klocków:     134
Unikalne dokumenty części:     74
Unikatowych elementów:     64
Podzespoły:     2
Unikalne podzespoły:     2
Unikalne dokumenty podzespołów:     2
Maksymalna głębokość:     2
Liczba komponentów pierwszego poziomu:     91
Rozwiązane komponenty:     136
Rozwiązane dokumenty:     67
Lekkie komponenty:     0
Usunięto komponenty:     0
Ukryte komponenty:     0
Komponenty wirtualne:     0
Składniki koperty:     0
Liczba nadwozi:     3889
Łączna liczba oszacowanych naprężeń:     394
Ograniczenia pierwszego poziomu:     290
Naprężenia elastycznego podzespołu:     123
Uwaga: Usunięte komponenty podzespołu są wyłączone z tych statystyk."

Pracuję w sieci, a nie lokalnie, czy może to mieć wpływ na szybkość konwersji na krok?

Czy wykonałeś eksport bez płyty głównej?

Czy płyta główna jest teraz czystą woluminem (nie rozumiałem, co zrobiłeś/dostałeś z topsolid)?

Twój montaż nie jest szczególnie duży i nie powinien stanowić problemu.

Tak, jeśli pracujesz w sieci, jasne jest, że utrata linii z powodu sieci spowalnia pracę

To samo, jeśli biblioteki są w sieci

Pozbądź się elastycznych ograniczeń

stefbeno> Moja płyta główna jest teraz solidna.

gta22 > usunąłem elastyczne ograniczenia. I zarejestrowałem swoje zgromadzenie na terenie zakładu. Postaram się nawrócić dziś wieczorem.

Myślę, że najlepiej jest nagrywać pod nową piosenką (jak już wspomniałem), ale lokalnie!

A następnie wykonaj eksport w STEP.

.PL > nie udało mi się zapisać w kawałkach, oprogramowanie się zawiesiło.

Myślę, że jest to błąd z wersji SP3 2016, który zostanie rozwiązany w SP4, musisz uzbroić się w cierpliwość!

Na mniejszych zestawach (maksymalnie 20 sztuk) byłem w stanie bez problemu wykonać swój krok...

Jeśli chcesz, możemy spróbować to zrobić, utwórz plik zip z całym folderem części i montażu i przejdź do https://www.wetransfer.com/, aby go sparatgerować lub wyślij link do pobrania w prywatnej wiadomości...

2 polubienia

Tak, wyślij swój plik, będzie on dla nas o wiele bardziej znaczący ;)

Tajemnica zawodowa, nie martw się ;)

2 polubienia

Jeśli nie możesz jeszcze  zarejestrować swojego zestawu jako pojedynczej sztuki w lokalu

Chodzi o to, że masz duży problem

W jaki sposób można oczekiwać, że Solidworks będzie w stanie przekształcić  się w krok?

musisz mieć jakieś problemy

które nie są łatwe do zrozumienia bez montażu i części

juz bym usunac wszystkie, króćce króc, krócic wszystko co wychodzi z toolboxa

Naprawiasz wszystkie swoje części, więc nie ma już ograniczeń

Ale wszystko to jest wskazane w zamieszczonym wcześniej samouczku 

Pozostaje kontynuować iterację:
- Mówiłeś o 2 podzbiorach: czy eksport działa dla każdego z 2?
- jeśli jeden z nich ulegnie awarii, spróbuj wyeksportować każdy z jego komponentów lub system operacyjny, usuwając, a następnie ponownie aktywując każdy z jego komponentów.
I tak dalej, aż znajdziesz tego, który zrobi roślinę.

2 polubienia