Po kilku próbach w końcu udało mi się nagrywać w kroku. Z drugiej strony, po jego otwarciu, aby sprawdzić, czy wszystkie części były obecne. Płyta główna nie pojawia się.
Bart> Jak nagrywa się utwór powierzchniowy w objętości?
Po kilku próbach w końcu udało mi się nagrywać w kroku. Z drugiej strony, po jego otwarciu, aby sprawdzić, czy wszystkie części były obecne. Płyta główna nie pojawia się.
Bart> Jak nagrywa się utwór powierzchniowy w objętości?
Twoje powierzchnie muszą być zamknięte.
Możesz w tym celu użyć "powierzchni wypełnionej", "powierzchni do szycia" lub wymienić funkcje twarzy.
Gdy twój model jest poprawny, użyj funkcji zszycia powierzchni, logicznie rzecz biorąc, Sw oferuje utworzenie objętości.
jeśli jest jeszcze czas,
W przypadku płyty głównej zaimportuj ją jako zespół, a następnie zamień ją w część.
Przy odrobinie szczęścia będzie tylko kilka części, które sprawiają problemy i będzie to łatwiejsze niż poprawianie monstrualnej powierzchni.
W przypadku płyty głównej udało mi się rozwiązać problem z kolegą (dzięki top solid).
Z drugiej strony oprogramowanie próbuje stworzyć krok z tymi samymi opcjami od ponad dziesięciu minut.
Utwórz kopię zestawu i nadaj mu inną nazwę lub nazwij test zestawu lub utwórz rozszerzenie
aby wypróbować assemblyXpert
Aby uruchomić AssemblyXpert:
Kliknij AssemblyXpert Złożeń (pasek narzędzi Zespół) lub Narzędzia , AssemblyXpert Złożeń.
W oknie dialogowym AssemblyXpert Złożeń następujące ikony wskazują stan każdego testu diagnostycznego . Ponadto BSP; Wyświetlane są statystyki dotyczące komponentów i wiązań złożenia.
Ikona | Stan | Akcja |
Udany | Nie są wymagane żadne dalsze działania. | |
Ostrzeżenie | Przejrzyj informacje i wprowadź niezbędne zmiany w zestawie. | |
W celach informacyjnych | Nie są wymagane żadne dalsze działania. |
W zależności od testu i jego statusu możesz kliknąć na następujące narzędzia:
Narzędzie | Nazwa | Opis |
Pokaż te części | Wyświetla listę komponentów, których dotyczy problem. | |
Włącz tryb złożonego zestawu | Włącza tryb złożonego złożenia i aktualizuje AssemblyXpert Złożeń. | |
Analizuj i poprawiaj | Modyfikuje zespół w celu rozwiązania problemu. | |
| Więcej informacji | Wyświetla temat pomocy. |
Kliknij przycisk OK , aby zamknąć aplikację AssemblyXpert Złożeń .
Czy masz w swoich pokojach pasek blokujący?
https://youtu.be/nBOgDd5eSXg
Pozwala to na szybsze tworzenie rekonstrukcji części, ponieważ przyjmuje tylko zewnętrzną powłokę części jako ref
W przypadku dużych złożeń zdarza się, że komputer pracuje od 10 do 30 minut w zależności od wielkości zespołu. (ciężki montaż ze złożoną maszyną)
Uruchamiamy więc konwersje na nieużywanej stacji roboczej lub w inny sposób w południe lub wieczorem w czasie ukrytym.
W przeciwnym razie przed zapisaniem czasami warto zamknąć oprogramowanie w celu opróżnienia pamięci (ram) i zrestartować je przed zapisaniem kroku (mniej awarii dla nas)
gt22 > Nie mogę znaleźć AssemblyXpert (może usunięty w 2016 roku?). Zainstalowałem pasek blokujący we wszystkich pokojach, ale czy zmieni to czas nagrywania kroku?
sbadenis > Pozwoliłem mu uruchomić wczoraj wieczorem, aby mógł zapisać krok, niestety dziś rano nie miałem już otwartego solidworks, ale komunikat o błędzie z niego (po błędzie i zamknięciu oprogramowania).
W przypadku pręta blokującego części nie są całkowicie załadowane
więc czas odbudowy + szybki
Zrób test za pomocą narzędzia do oceny, a zrozumiesz, o czym mówię, to niesamowite
Czy zdarza się, że masz funkcje przybornika do gwintowanych otworów. itp.....
Aby uzyskać Assembly Expert, zajrzyj do opcji narzędzi
Czy spojrzałeś na samouczek cytowany w mojej poprzedniej odpowiedzi
im czystszy i szybszy jest Twój montaż na SW, tym łatwiej będzie go przerobić ;-)
Tak, obejrzałem samouczek wideo i zablokowałem wszystkie moje elementy.
Tak, mam funkcje przybornika do stukania. Jeśli chodzi o, pochodzą one z niestandardowego regału.
Jeśli chodzi o ocenę wydajności, oto co mi daje:
"Odniesienia do poprzedniej wersji Pliki dla wszystkich komponentów w złożeniu zostały zaktualizowane do najnowszej wersji SOLIDWORKS.
Odwołania do sieci 136 z 136 odwołań są znajdowane za pośrednictwem połączenia sieciowego
Tryb dużego złożenia Całkowita liczba komponentów w tym złożeniu w pełnej rozdzielczości wynosi 136, próg złożonego złożenia wynosi 500 komponentów. Tryb złożonego zespołu jest wyłączony.
Naprężenia Mate 413 są oceniane podczas przebudowy tego złożenia.
In_Context Odwołania cykliczne Dostępny jest raport z ostatniej rekonstrukcji zespołu. Pokazuje czas rekonstrukcji głównych komponentów i funkcji.
Całkowita liczba komponentów w mini-dolnym zespole 136
Klocków: 134
Unikalne dokumenty części: 74
Unikatowych elementów: 64
Podzespoły: 2
Unikalne podzespoły: 2
Unikalne dokumenty podzespołów: 2
Maksymalna głębokość: 2
Liczba komponentów pierwszego poziomu: 91
Rozwiązane komponenty: 136
Rozwiązane dokumenty: 67
Lekkie komponenty: 0
Usunięto komponenty: 0
Ukryte komponenty: 0
Komponenty wirtualne: 0
Składniki koperty: 0
Liczba nadwozi: 3889
Łączna liczba oszacowanych naprężeń: 394
Ograniczenia pierwszego poziomu: 290
Naprężenia elastycznego podzespołu: 123
Uwaga: Usunięte komponenty podzespołu są wyłączone z tych statystyk."
Pracuję w sieci, a nie lokalnie, czy może to mieć wpływ na szybkość konwersji na krok?
Czy wykonałeś eksport bez płyty głównej?
Czy płyta główna jest teraz czystą woluminem (nie rozumiałem, co zrobiłeś/dostałeś z topsolid)?
Twój montaż nie jest szczególnie duży i nie powinien stanowić problemu.
Tak, jeśli pracujesz w sieci, jasne jest, że utrata linii z powodu sieci spowalnia pracę
To samo, jeśli biblioteki są w sieci
Pozbądź się elastycznych ograniczeń
stefbeno> Moja płyta główna jest teraz solidna.
gta22 > usunąłem elastyczne ograniczenia. I zarejestrowałem swoje zgromadzenie na terenie zakładu. Postaram się nawrócić dziś wieczorem.
Myślę, że najlepiej jest nagrywać pod nową piosenką (jak już wspomniałem), ale lokalnie!
A następnie wykonaj eksport w STEP.
.PL > nie udało mi się zapisać w kawałkach, oprogramowanie się zawiesiło.
Myślę, że jest to błąd z wersji SP3 2016, który zostanie rozwiązany w SP4, musisz uzbroić się w cierpliwość!
Na mniejszych zestawach (maksymalnie 20 sztuk) byłem w stanie bez problemu wykonać swój krok...
Jeśli chcesz, możemy spróbować to zrobić, utwórz plik zip z całym folderem części i montażu i przejdź do https://www.wetransfer.com/, aby go sparatgerować lub wyślij link do pobrania w prywatnej wiadomości...
Tak, wyślij swój plik, będzie on dla nas o wiele bardziej znaczący ;)
Tajemnica zawodowa, nie martw się ;)
Jeśli nie możesz jeszcze zarejestrować swojego zestawu jako pojedynczej sztuki w lokalu
Chodzi o to, że masz duży problem
W jaki sposób można oczekiwać, że Solidworks będzie w stanie przekształcić się w krok?
musisz mieć jakieś problemy
które nie są łatwe do zrozumienia bez montażu i części
juz bym usunac wszystkie, króćce króc, krócic wszystko co wychodzi z toolboxa
Naprawiasz wszystkie swoje części, więc nie ma już ograniczeń
Ale wszystko to jest wskazane w zamieszczonym wcześniej samouczku
Pozostaje kontynuować iterację:
- Mówiłeś o 2 podzbiorach: czy eksport działa dla każdego z 2?
- jeśli jeden z nich ulegnie awarii, spróbuj wyeksportować każdy z jego komponentów lub system operacyjny, usuwając, a następnie ponownie aktywując każdy z jego komponentów.
I tak dalej, aż znajdziesz tego, który zrobi roślinę.