W przypadku płyty głównej zaimportuj ją jako zespół, a następnie zamień ją w część. Przy odrobinie szczęścia będzie tylko kilka części, które sprawiają problemy i będzie to łatwiejsze niż poprawianie monstrualnej powierzchni.
W oknie dialogowym AssemblyXpert Złożeń następujące ikony wskazują stan każdego testu diagnostycznego . Ponadto BSP; Wyświetlane są statystyki dotyczące komponentów i wiązań złożenia.
Ikona
Stan
Akcja
Udany
Nie są wymagane żadne dalsze działania.
Ostrzeżenie
Przejrzyj informacje i wprowadź niezbędne zmiany w zestawie.
W celach informacyjnych
Nie są wymagane żadne dalsze działania.
W zależności od testu i jego statusu możesz kliknąć na następujące narzędzia:
Narzędzie
Nazwa
Opis
Pokaż te części
Wyświetla listę komponentów, których dotyczy problem.
Włącz tryb złożonego zestawu
Włącza tryb złożonego złożenia i aktualizuje AssemblyXpert Złożeń.
Analizuj i poprawiaj
Modyfikuje zespół w celu rozwiązania problemu.
Więcej informacji
Wyświetla temat pomocy.
Kliknij przycisk OK , aby zamknąć aplikację AssemblyXpert Złożeń .
Czy masz w swoich pokojach pasek blokujący?
https://youtu.be/nBOgDd5eSXg
Pozwala to na szybsze tworzenie rekonstrukcji części, ponieważ przyjmuje tylko zewnętrzną powłokę części jako ref
W przypadku dużych złożeń zdarza się, że komputer pracuje od 10 do 30 minut w zależności od wielkości zespołu. (ciężki montaż ze złożoną maszyną)
Uruchamiamy więc konwersje na nieużywanej stacji roboczej lub w inny sposób w południe lub wieczorem w czasie ukrytym.
W przeciwnym razie przed zapisaniem czasami warto zamknąć oprogramowanie w celu opróżnienia pamięci (ram) i zrestartować je przed zapisaniem kroku (mniej awarii dla nas)
gt22 > Nie mogę znaleźć AssemblyXpert (może usunięty w 2016 roku?). Zainstalowałem pasek blokujący we wszystkich pokojach, ale czy zmieni to czas nagrywania kroku?
sbadenis > Pozwoliłem mu uruchomić wczoraj wieczorem, aby mógł zapisać krok, niestety dziś rano nie miałem już otwartego solidworks, ale komunikat o błędzie z niego (po błędzie i zamknięciu oprogramowania).
Tak, obejrzałem samouczek wideo i zablokowałem wszystkie moje elementy.
Tak, mam funkcje przybornika do stukania. Jeśli chodzi o, pochodzą one z niestandardowego regału.
Jeśli chodzi o ocenę wydajności, oto co mi daje:
"Odniesienia do poprzedniej wersji Pliki dla wszystkich komponentów w złożeniu zostały zaktualizowane do najnowszej wersji SOLIDWORKS.
Odwołania do sieci 136 z 136 odwołań są znajdowane za pośrednictwem połączenia sieciowego
Tryb dużego złożenia Całkowita liczba komponentów w tym złożeniu w pełnej rozdzielczości wynosi 136, próg złożonego złożenia wynosi 500 komponentów. Tryb złożonego zespołu jest wyłączony.
Naprężenia Mate 413 są oceniane podczas przebudowy tego złożenia.
In_Context Odwołania cykliczne Dostępny jest raport z ostatniej rekonstrukcji zespołu. Pokazuje czas rekonstrukcji głównych komponentów i funkcji.
Całkowita liczba komponentów w mini-dolnym zespole 136 Klocków: 134 Unikalne dokumenty części: 74 Unikatowych elementów: 64 Podzespoły: 2 Unikalne podzespoły: 2 Unikalne dokumenty podzespołów: 2 Maksymalna głębokość: 2 Liczba komponentów pierwszego poziomu: 91 Rozwiązane komponenty: 136 Rozwiązane dokumenty: 67 Lekkie komponenty: 0 Usunięto komponenty: 0 Ukryte komponenty: 0 Komponenty wirtualne: 0 Składniki koperty: 0 Liczba nadwozi: 3889 Łączna liczba oszacowanych naprężeń: 394 Ograniczenia pierwszego poziomu: 290 Naprężenia elastycznego podzespołu: 123 Uwaga: Usunięte komponenty podzespołu są wyłączone z tych statystyk."
Pracuję w sieci, a nie lokalnie, czy może to mieć wpływ na szybkość konwersji na krok?
Jeśli chcesz, możemy spróbować to zrobić, utwórz plik zip z całym folderem części i montażu i przejdź do https://www.wetransfer.com/, aby go sparatgerować lub wyślij link do pobrania w prywatnej wiadomości...
Pozostaje kontynuować iterację: - Mówiłeś o 2 podzbiorach: czy eksport działa dla każdego z 2? - jeśli jeden z nich ulegnie awarii, spróbuj wyeksportować każdy z jego komponentów lub system operacyjny, usuwając, a następnie ponownie aktywując każdy z jego komponentów. I tak dalej, aż znajdziesz tego, który zrobi roślinę.